Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trots målfesten: ”Vi blir nog utskällda”

Khalili i halvtidsintervjun Foto: C More
Djurdjic efter sitt mål Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN STR

Hammarby hade ett riktigt målkalas mot Elfsborg på hemmaplan.  

Efter första halvleken ledde man med 4-1 efter bland annat två mål av Imad Khalili och ett av Muamer Tankovic.

Trots överkörningen trodde tvåmålskytten att Stefan Billborn skulle skälla ut dem i halvtid. 

– Vi kommer nog få en liten utskällning, säger Imad Khalili i C More.  

Matchen slutade 5-2 till Hammarby.

Efter 15 spelade matcher hade Hammarby elva poäng upp till serieledande Malmö FF.  Därför skulle måndagens hemmamatch mot Elfsborg bli mycket viktig för att kunna ha häng på toppstriden.  

Richard Magyar gick rätt in i startelvan efter sin återkomst från tyska klubben SpVgg Greuther Fürth. 

Annars var det ett frågetecken kring vem som skulle fortsätta att producera målen då Vidar Örn Kjartanssons lån hade gått ut. 

Khalili rullar in 1-0 till Bajen

Självmål för Elfsborg 

Men anfallsfrågetecknet skulle rätas ut innan 20 minuter var spelat. Efter ett fint anfall av Hammarby kunde till slut Imad Khalili rulla in bollen i öppet mål efter passning av Nikola Djurdjic. Det var Khalilis fjärde mål för säsongen. 

I den 28:e minuten skulle Hammarby utöka ledningen till 2-0. Och det via ett dråpligt självmål av Elfsborgs mittback Stian Gregersen. Darijan Bojanic slog en frispark som han styrde in i eget mål. 

Gregersen gör dråpligt självmål

Hammarby krossade Elfsborg i första halvlek

Och det skulle bli värre för Elfsborg innan den första halvleken var över. Imad Khalili fick en perfekt passning serverad till sig av Muamer Tankovic och kunde läckert chippa in hans andra och Hammarbys tredje för kvällen. 

Och som om Khalili inte tystade anfallsfrågetecknen nog så skulle även Maumer Tankovic göra sitt åttonde mål för säsongen. Tankovic tryckte av ett skott efter backen som in i Ellegaards första stolpe. 

Med bara sekunder kvar av de första 45 minuterna lyckades Elfsborg reducera via Per Frick. Och i halvtid stod det 4-1 till hemmalaget Hammarby. 

– Det är snudd på total överkörning, säger C Mores kommentator Daniel Kristiansson. 

”Kommer nog få en liten utskällning”

Trots överkörningen var inte Hammarbys tvåmålsskytt Imad Khalili nöjd efter 45 minuter. 

– Jag vet inte om den så jäkla fin. Det är individuellt skickliga moment som gör att vi leder med 4-1. De kunde gjort både två och tre mål, säger han i C More.

Han trodde även att tränaren Stefan Billborn inte var nöjd heller. 

– Vi kommer nog få en liten utskällning, säger Imad Khalili i C More. 

Tanković drar till - sätter 4-0 till Bajen

Hammarby segrade med 5-2

Bara två minuter in i den andra halvleken skulle Elfsborg reducera återigen och komma närmare och närmare. Det var Jesper Karlsson som distinkt placerade in 2-4. 

Men det skulle inte hjälpa Boråsarna. I den 63:e minuten tog sig Tankovic ner längs högerkanten och skickade in bollen till Alexander Kacaniklic som gjorde 5-2. 

Det skulle sedan stå sig matchen ut och Hammarby tog tre viktiga poäng för att haka på de andra toppklubbarna. 

”Är inne i en tuff period”

Efter matchen var Jimmy Thelin inte nöjd och erkände att hans lag går igenom en tuff period just nu. 

– Vi är inne i en väldigt tuff period. En tydlig svacka sedan sommaruppehållet, vi har haft svårt att täppa till i matcherna. Spelarna ger allt och börjar matchen ganska bra. Vi måste ur den här perioden genom hårt arbete, säger han. 

 – I andra halvlek har vi några riktigt bra sekvenser i sista tredjedelen, spelet hackar mycket i övrigt, vi har svårt att få flyt i anfallsspelet och slår av och på. Vi släpper in 2 mål för sjättematchen i rad. Vi vinner matchen för att vi håller så hög kvalitet framåt. Det är ju nästan ridå för Elfsborg när vi gör 4-0. Det är tungt för Elfsborg. 

Hammarbys tränare Stefan Billborn var ändå inte helt nöjd trots storsegern.

– I andra halvlek har vi några riktigt bra sekvenser i sista tredjedelen, spelet hackar mycket i övrigt, vi har svårt att få flyt i anfallsspelet och slår av och på. Vi släpper in två mål för sjätte matchen i rad. Vi vinner matchen för att vi håller så hög kvalitet framåt, säger han.