Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Tror matchbilden kommer passa oss”

Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Senast Djurgården och Malmö möttes blev det 1-1. 

Jesper Karlström menar att Djurgården var det bättre laget då – och att pressen nu ligger på Malmö.

– Jag tror inte att de var jättenöjda med sin match då, säger han.

När Djurgården åker ner för att möta Malmö på Stadion gör det de med 1-1 på Tele 2 färskt i minnet från tidigare under sommaren. 

Sedan dess har inte Stockholmslaget tappat en enda poäng i serien medan Malmö har haft det kämpigare med fyra raka kryss under den perioden innan storsegern mot Falkenberg. 

Tonläget inför söndagens match har varit högt, någonting som Djurgårdsspelarna trivs med.

– Man taggar i gång och blir ännu bättre när det är hetsigt och bra tryck, så jag hoppas att det blir många heta dueller i matchen. Jag tycker att vi är starka i duellspelet så jag tror det kommer passa oss, säger Jesper Karlström ett par dagar innan matchen.

”De var nog inte nöjda då”

Jesper Karlström kommer med stor sannolikhet att ställas mot det som av många beskrivs som allsvenskans bästa innermittfält med Anders Christiansen och Fouad Bachirou, men det är ingenting han räds.

– De är väldigt bra spelare men vi gjorde det bra mot dem senast och är väldigt tuffa att möta tror jag. När vi mötte dem senast tycker jag att vi vann kampen ute på planen, så jag tror inte att de var jättenöjda med sin match då, Bachirou och Christiansen, säger han.

Hur viktigt är det med en seger för er fortsatta jakt på guldet?

– Vi båda är med i guldstriden oavsett vad som händer i den här matchen, men pressen att vinna ligger nog tyngre på dem. Om vi vinner så ligger vid sex poäng före dem, så det är klart att pressen ligger på dem. De var favoriter inför säsongen också, säger Karlström samtidigt som han medger att det är en svår uppgift som ligger framför fötterna på hans lag.

– Det ska bara bli kul, vi har gjort det bra mot dem innan även om jag inte tror att vi har vunnit mot dem på Stadion under min tid. Det blir jävligt tufft.