"Tror inte att vi hittar honom vid liv längre"

Anders Karlsson anmäldes försvunnen vid tvåtiden i natt
Anders Karlsson
Polisen satte in svävare i sökandet efter Anders Karlsson
Foto: Richard Strom

ÖREBRO. Polisen har avslutat sökandet efter ÖSK-ikonen Anders Karlsson, 52.

– Vi tror inte att vi hittar honom vid liv längre, och i och med att vi har gjort den bedömningen läggs räddningstjänstens insats ned, säger polisens insatschef Mats Thörn till SportExpressen.

Anders Karlssons anhöriga blev underrättade av polisen på tisdagskvällen.

Strax efter klockan 02 natten mot tisdag anmäldes målvaktslegendaren Anders Karlsson försvunnen i Örebro av sina anhöriga.

Under natten och i dag har polispatruller och räddningstjänsten sökt vid Hjälmaren där Karlsson befaras ha tagit sig ut på isen.

Även helikopter och svävare har kallats in för att delta i sökandet.

Sökandet har varit koncentrerat till norr om sjön Hjälmaren upp mot E18 och landområdena där omkring men polisen och militärer har även letat efter Anders Karlsson på isen.

– Vi har under dagen arbetat igenom hela sökområdet men tyvärr har vi inte hittat Anders Karlsson, säger polisens insatschef Mats Thörn och fortsätter.

– Vi tror inte att vi hittar honom vid liv längre, och i och med att vi har gjort den bedömningen avbryts räddningstjänsten.

Polisen: "Vi kan inte göra mer"

Polisens räddningsledare i Örebro, Anders Wallin, bekräftar på tisdagskvällen att sökandet efter Anders Karlsson läggs ned.

– Vi kan inte göra mer än vad vi har gjort nu. Vi har varit i kontakt med experter på området hur länge man kan överleva i den temperatur som är utomhus just nu och man överlever inte i den här temperaturen, i synnerhet inte om man varit i vatten, säger Wallin.

– Det mest troliga är att han har gått igenom isen. Skulle han ha tagit sig upp ur isvaken och haft ett torrt ombyte som de flesta har som åker långfärdsskridskor och sedan tagit sig upp på land, då skulle vi ha hittat honom det här laget och det har vi tyvärr inte gjort, säger Anders Wallin.

Under onsdagen kommer polisen att söka i en isvak utanför sökområdet där man jobbat under tisdagen. Men hoppet om att hitta Anders Karlsson vid liv är alltså ute, enligt Anders Wallin.

Anders Karlsson spelade över 400 matcher för Örebro SK – flest i klubbens historia.

Han slutade sin aktiva karriär 2002, då han blev målvaktstränare i ÖSK. Han fortsatte dock som reservmålvakt i truppen mellan 2005 och 2007.

Den senaste säsongen var han målvaktstränare för klubbens u-lag.