Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Tror fortfarande att MFF tappar”

Magnus Eriksson, lagkapten i Djurgården
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Eriksson tror att Kalmar FF kan rubba MFF
Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM/TT / TT NYHETSBYRÅN
Malmö FF är fortsatt i förarsätet i kampen om SM-guldet
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Malmö FF har fortsatt allt i egna händer.

Härnäst väntar Kalmar FF - en potentiell mina för serieledarna.

– Det blir något att bita i för Malmö, säger Magnus Eriksson.

Malmö FF fick bara oavgjort mot BK Häcken och därmed kunde Djurgården koppla ett ordentligt grepp om förstaplatsen med två omgångar kvar av allsvenskan.

Allt som krävdes var seger på bortaplan mot IFK Norrköping. Det började också på bästa sätt för Blåränderna efter Kalle Holmbergs ledningsmål men precis innan paus kvitterade Samuel Adegbenro till 1-1 på Jonathan Levis perfekta inlägg.

Det blev också slutresultatet. Därmed sitter MFF fortsatt i förarsätet med två matcher kvar - då tror och hoppas Djurgården-spelarna på att Kalmar FF ska göra livet surt för MFF härnäst.

– Det är en klurig match för MFF (mot Kalmar). Vi ska fokusera på det vi ska göra men Malmö har en tuff match framför sg mot ett Kalmar som spelar extremt bra fotboll. Det blir något att bita i för Malmö men vi lägger noll fokus på det. Vi lägger all vår kraft i att försöka vinna mot Varberg för det kan vi påverka, sedan får vi titta på tabellen efteråt, säger Magnus Eriksson.

Är du förvånad över att MFF gått på rätt så många minor?

– Ja, det har kanske inte varit så typiskt Malmö sista åren men det är fotboll vi håller på med. Jag måste säga att det inte är dåliga lag som ligger i bottenträsket eller i mitten. Du har Halmstad som vi hade jätteproblem mot på hemmaplan, de är extremt kompakta och gedigna i sitt sätt att spela. Det finns inga dåliga lag. Självklart har de åkt på miner, det har vi också gjort, men jag vågar hävda att lagen som ligger i botten och mitten är bättre än vad man varit tidigare. Det är lag som vill spela, vi får Varberg nu, och de är hur tunga som helst.

”Tror MFF tappar fortfarande”

Djurgårdens lagkapten understryker att det är fördel MFF.

– Det är fördel Malmö, de leder. De har allt i egna händer men jag tror det är 50-50. Malmö kommer nog vara as-taggade för att åka ner och ta tre poäng mot Kalmar, de sitter i förarsätet igen, och vi hade velat göra det. Jag tycker att prestationen är tillräckligt bra för att göra det men vi får ladda på igen mot Varberg i stället.

Måste ni vinna två raka matcher?

– Ja, det tror jag! Jag är övertygad om att vi behöver vinna två raka.

Haris Radetinac håller med sin kapten i analysen. Mittfältaren tror inte att de regerande svenska mästarna går rent med två omgångar kvar.

– Jag har sagt det innan, ingen kommer gå rent! Jag tror fortfarande att Malmö FF kommer att tappa, men vi kan inte påverka det. Vi måste påverka våra matcher och vinna. Varberg är inget dåligt lag och de har tagit poäng mot många topplag i år.

Vilken match är tuffast för MFF?

– Kalmar borta. Vi spelade där och jag tycker att Kalmar är bra på det de gör. Jag tror inte att Kalmar har mycket att förlora men det har Malmö.

Du har ganska gott hopp?

– Det måste man! Jag vill vinna SM-guld och då måste man tro på det till den sista minuten i den 30:e omgången. Vi får se hur långt det räcker.