Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Trendbrott för Dif – efter jättebjudningen

Haris Radetinac. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Dif-jubel. Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN

Efter fyra raka matcher utan vinst vände det för Djurgården mot Falkenberg. 

Man lyckades ta en övertygande 3-0-seger på bortaplan. 

– Det är kul att vara tillbaka och vinna matcher. Vi vill haka på i toppen och då gäller det att vinna matcher, säger Marcus Danielsson i C More. 

Efter en fin inledning på allsvenskan för Djurgården med bland annat segrar mot Häcken, Göteborg och Örebro skulle det börja gå tyngre. 

Oavgjort mot Norrköping, förlust i derbyt mot Hammarby, oavgjort mot Helsingborg och förlust i det andra derbyt mot AIK. Derbyförlusterna svider så klart mest för spelarna och fansen och laget var tvunget att börja vinna igen för att bryta den negativa trenden. 

Och det gjorde Djurgården med besked. 

Djurgården vann med 3-0 mot Falkenberg

Djurgården åkte till Falkenberg för att ta sig an en bortamatch som många ansåg att man bara skulle vinna och ta med sig tre sköna poäng hem till Stockholm. 

Och efter den första halvleken var det redan klart att trepoängaren var hemma. 

I den 21:a minuten stod Jonathan Ring för en fin prestation i straffområdet när han tog emot bollen, dribblade och kunde sedan sätta dit 1-0-målet snyggt med sin vänsterfot. 

Carl Johansson stod för snöpligt självmål

2-0-målet var en riktig bjudning från hemmalaget. Haris Radetinac vann en nickduell som sedan hamnade hos Falkenbergs mittback Carl Johansson som nickade in bollen i eget mål och ställde Johan Brattberg i målet totalt. 

– Vi kommer inte upp i någon nivå. Den första halvleken är dålig från vår sida. Det är tre billiga mål som förstör hela matchen, säger Falkenbergs Tibor Brink Joza i C More. 

Och spiken i kistan, 3-0, kom via ännu ett misstag från Carl Johansson. Han passade bollen helt fel och Haris Radetinac snappade upp bollen, drev framåt och sköt sedan säkert in 3-0-målet för sitt Djurgården. 

Falkenberg skulle aldrig riktigt komma nära. I den andra halvleken höll Djurgården undan och kunde hålla nollan. 

”Känns bra att vi vinner”

Djurgården studsar alltså tillbaka efter den tunga derbyförlusten senast och tar tre sköna poäng hem till Stockholm efter fyra matcher i rad utan seger. 

– Det var jättekul att vara tillbaka och känna att kroppen fingerar bra och att vi vinner. Det känns bra att vi vinner efter en liten tyngre period, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Danielsson i C More som var tillbaka efter skada. 

Han fortsätter: 

– Det var lite trevande i början och vi fick inte till något spel alls. Men sedan efter 1-0-målet är det bara vi på banan i första halvlek, säger han. 

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger