Tredje raka segern – mittbacken hjälte

Richard Magyar sätter bollen ur snäv vinkel.
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hammarby firar sitt mål.
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

UPPSALA/STOCKHOLM. Hammarby tog tre poäng borta mot Sirius.

Richard Magyars mål från den första halvleken blev avgörande i den jämna matchen.

– Om jag tänker tillbaka på matchen har vi bättre chansen över 90 minuter, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic i Discovery Plus.

Det var Sirius som anföll mest men det var Hammarby som gjorde det enda målet i första halvlek på Studenternas.

Efter en kort slagen frispark letade sig bollen fram till Richard Magyar vid den bortre stolpen och Hammarby-backen tryckte upp bollen i nättaket från en snäv vinkel.

I andra halvlek var Hammarby nära att utöka sin ledning nästan direkt men August Ahlin i Sirius mål hann ut snabbt när Akinkunmi Amoo kom fri.

Hammarby vann mot Sirius

Sirius pressade på för en kvittering i slutminuterna och allra närmast blev det när Edi Sylisufaj drog till i straffområdet. Hans avslut träffade den vänstra stolpen men studsade ut från Hammarbys mål.

– De har en träff i stolpen och halvlägen men om jag tänker tillbaka på matchen har vi bättre chansen över 90 minuter, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic i Discovery Plus.

Hammarby höll undan och tog tre poäng som gör att laget tar ett fast grepp om femteplatsen och även har chansen att hota lagen högre upp. 

– Om alla förlorar och vi vinner alla matcher ska vi inte säga nej. Men Malmö vann nu och vi har fem poäng mindre. Allt är möjligt men vi ska tänka en match i taget, nu har vi en svår match mot Mjällby, säger Milojevic på presskonferensen efter matchen.

Hård kritik mot egna laget

Sirius är på tionde plats och kämpar för att undvika kvalplatsen som Halmstad har just nu.

– Vi kan inte förvalta 90% bollinnehav, det är för jävla dåligt alltså. Vi spelar och spelar och spelar men det kommer inget av det. Så låter vi dem göra mål på fasta, det är så det har varit hela säsongen. Det är katastrof, säger mittbacken Marcus Mathisen i Discovery Plus.

Han fortsätter sedan:

– Varje man tar tusen touch och då blir det svårt att flytta dem. Vi måste flytta dem från sida till sida snabbare. De behöver nästan inte ens jobba. Det måste bli bättre.

Efter matchen svarar tränaren Daniel Bäckström på kritiken.

– Jag förstår de känslor som finns där efteråt. Och jag sa det i omklädningsrummet efter att jag är besviken att vi släpper in målet som vi gör. Men återigen: om stolpen hade gått in så hade vi haft ett annat resultat, vi har många bollar som dansar i straffområdet. Fattar att han säger som han säger, det känner vi alla som följer Sirius.

Även lagkamraten Christian Kouakou delar de tankarna.

– Det är det som är frustrerande. Vi är så bolltrygga och där bak känns det bra sen i sista tredjedelen kör det fast lite. Jag vet inte vad det beror på. Det är frustrerande för mig där uppe och för det övriga laget.

Kouakou: ”Man ska ha hungern”

Trots att han gick mållös denna match har anfallaren annars gjort elva mål denna säsong, tre mindre än Samuel Adegbenro som leder skytteligan med 14 mål.

– Jag försöker ändå inte att fokusera på det. Men man har koll på hur det går för de övriga spelarna som är där uppe i skytteligatoppen.

Blir det din morot eller zonar man ut det?

– Det blir en balans. Jag tycker att man ska ha hungern och vilja vara i topp, men ändå inte fokusera allt för mycket på det. Man måste vara ödmjuk och fokusera på nuet och laget, det är det som har gjort att jag har gjort de där elva målen. 

ANNONS: Se alla matcher från allsvenskan och superettan på discoveryplus.se.

Se fler höjdpunkter från allsvenskan