Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tre allsvenska guld – nu slutar profilen

Foto: BILDBYRÅN
Foto: BJÖRN TILLY / © BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON
Foto: LENNART MÅNSSON / © BILDBYRÅN
Foto: SUVAD MRKONJIC / EXP
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
1 / 9

Daniel Sjölunds karriär är över. 

36-åringen - med tre SM-guld på meritlistan - väljer efter blott en säsong i IFK Mariehamn att snöra av sig skorna.

– Det är läge att lägga av, säger han till Ålandstidningen. 

Det är en brokig och en framgångsrik karriär som Daniel Sjölund kan se tillbaka på.

Som 16-åring hamnade ålänningen i Brommapojkarna och efter bara nio matcher där flög han över till England för att bli ungdomsproffs i West Ham.

Ett år senare var han i Liverpool med ett nyskrivet a-lagskontrakt i handen - som 17-åring. En svår skada sabbade dock alla chanser att försöka slå sig in bland stjärnorna på Merseyside.

Daniel Sjölund slutar - efter tre SM-guld

I stället flyttade Daniel Sjölund till Djurgården - där han blev guldhjälte redan första året.

Under totalt tio säsonger i Djurgården - 2003 till 2012 - blev det 205 matcher, 27 mål och ytterligare ett SM-guld 2005. Han utsågs dessutom till Årets Järnkamin av Djurgårdens supportergrupp 2008.

Efter två säsonger i Åtvidaberg blev det sedan IFK Norrköping. Precis som i Djurgården fick Daniel Sjölund bli SM-guldmedaljör redan första säsongen. Och ”Sjöa” hade minst sagt en nyckelroll på det centrala mittfältet.

Sjölund avslutade som han ville - på Åland

I takt med att speltiden minskade i Norrköping ville han redan sommaren 2018 flytta hem till Åland för att avsluta karriären i IFK Mariehamn.

– Vår förhoppning är att han ska spela med oss men inget är ju klart före kontraktet är påskrivet. Vi ville gärna ha honom redan i somras men han valde att stanna kvar och fullfölja sitt kontrakt i Norrköping, sa Mariehamns tränare Peter Lundberg till Yle i oktober 2018.  

Det blev då en säsong i IFK Mariehamn innan Daniel Sjölund nu väljer att tacka för sig.

– Jag ville avsluta karriären med minst ett år i IFK. Men jag känner redan nu att det är läge att lägga av, säger 36-åringen till Ålandstidningen.