Tre (!) skador när ÖSK vann: ”Känns inte bra”

Jake Larsson firar sitt 2-0 mål med Martin Broberg och Daniel Björnquist.
Foto: CONNY SILLéN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Michael Almebäck (bilden), Martin Lorentzon och Martin Broberg gick alla ut skadade.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Carlos Strandberg är på väg till Saudiarabien.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN
Filip Rogic är på väg till Ryssland.
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Carlos Strandberg är på väg till Saudiarabien och Filip Rogic till Ryssland.

Det stoppade inte Örebro från att slå AFC Eskilstuna på hemmaplan.

Men segern blev dyrköpt för hemmalaget som tvingades till tre byten på grund av skador.

– Det känns inte bra, säger ÖSK:s manager Axel Kjäll till C More. 

Örebros stjärnduo Carlos Strandberg och Filip Rogic har stulit rubrikerna i veckan. Men när profilerna saknades fick andra fotbollsspelare ta ansvar och ordna segern för sitt lag.

Det var framförallt trion Martin Broberg, Jake Larsson och Johan Bertilsson som blev segerorganisatörer för närkingarna. Efter tio minuter nickade Broberg behärskat in första mål efter en utmärkt höra från Nordin Gerzic.

Sjunde målet

En kvart senare blev Johan Bertilsson fälld innanför straffområdet och Jake Larsson satte bollen säkert intill stolpen från elva meter. Talangen, som ryktats vara på väg till Inter, gjorde därmed sitt sjunde mål för säsongen.     

Strax före paus reducerade dock Pavle Vagic till 2–1 när han stötte in bollen förbi ÖSK-målvakten Oscar Jansson.

Men efter 52 minuter satte Johan Bertilsson, som fyllde Filip Rogics plats på mittfältet, punkt när han tryckte av utanför straffområdet. Naturligtvis var det firma Broberg/Larsson som stod för det läckra förspelet.

– Vi kontrollerar förta halvlek på ett bra.sätt, släpper inte till något innan de gör 2-1. Kommer ut i andra halvlek och har ganska bra koll på det, säger Axel Kjäll till C More. 

Men kvarten före slutet klev skadeförföljde Martin Broberg av med lindat vänsterlår.

– Lite rörigt i andra halvlek måste jag säga. Vi får göra tre byten på grund av skador, säger Kjäll.

– Det är muskelskador på allihop. Det känns inte bra. Men det är två veckor till nästa match, vi får se vad vi har för status på dem då, fortsätter han. 

Obekräftade övergångar

Örebro saknade två profiler som ryktas vara på väg bort. Malmölånet Carlos Strandberg presenterades natten till fredag som nyförvärv av Al-Hazem i den saudiska ligan – även om varken ÖSK eller Malmö har bekräftat övergången.

Och på lördagseftermiddagen fanns inte Strandberg med i Örebros startelva mot Eskilstuna. Anfallaren har den senaste tiden firat två hattrick i ÖSK-tröjan och totalt hann 23-åringen som ligger tvåa i den allsvenska skytteligan göra elva mål.

Mittfältsstjärna Filip Rogic, som är uppe i åtta fullträffar, kom inte heller han till spel mot allsvenska nästjumbon AFC Eskilstuna. Rogic ska enligt uppgifter vara på plats i Ryssland för att göra klart med FC Orenburg.