Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

BP-kaptenens ilska: ”Jag är förbannad”

Publicerad

Brommapojkarna hade ingen rolig kväll borta mot Hammarby.

Då valde tränaren Luis Pimenta att lämna i förtid - för att tacka bortasupportrarna. 

– De förtjänar bättre, säger Pimenta efter matchen. 

Brommapojkarna kom till spel mot Hammarby med en fin insats mot BK Häcken i ryggen. Men något finlir bjöd man inte på under matchen på Tele 2 Arena. 

Imad Khalili tilläts nicka in 1-0 för hemmalaget som satte en intensiv press mot BP:s backlinje under hela den första halvleken. 

BP höll emot under resterande delen av halvleken och kunde stundtals hota genom den vindsnabbe yttern Eric Omondi. 

– Vi gjorde en första halvlek som var acceptabel och som är bra för den här nivån. Men det vi gjorde i andra halvlek var inte acceptabelt och vi blir straffade när vi gör så grova misstag, sa Luis Pimenta på presskonferensen efter matchen. 

”Bad om ursäkt personligen”

Men i den andra halvleken klappade Brommapojkarna fullständigt. Khalili gjorde 2-0 i den 50:e minuten och Jiloan Hamad stängde definitivt matchen tio minuter senare. 

Pa Dibba satte senare även 4-0 vilket innebar att utskåpningen var ett faktum. Bajens seger innebar att laget att laget leder allsvenskan efter tre omgångar.

Strax innan slutsignalen lämnade Luis Pimenta tränarbänken och gick upp på bortasektionen. Portugisen ville 

– Jag gick upp till fansen för att tacka dem. Men också för att be om ursäkt personligen. De sjöng vid 2-0, 3-0 och 4-0 och de förtjänar bättre, säger BP-tränaren Pimenta. 

BP-kaptenen: "Jag är förbannad"

Gustav Sandberg Magnusson, lagkapten i BP, hyllar tränarens agerande.

– Det var fint gjort, verkligen. Det förtjänade BP-fansen, säger han.

Efter förlusten mot Hammarby ligger BP på tolfte plats i tabellen och Västerortsgänget måste nu ladda om snabbt. På torsdag väntar nämligen Elfsborg hemma på Grimsta IP. 

Nu vill spelarna bara skaka av sig förlusten.

– Vi släpper in två skitmål, det tar kål på oss. Jag är inte nöjd. Jag kan inte sätta ord på insatsen, det är svårt. Jag har glömt den här fighten. Jag är förbannad, säger Sandberg Magnusson.

Christopher Brandeborn fyller i:

– Det är inte så kul. Vi har det tufft i dag. Från sidan blir det tydligt, vi följer inte matchplanen. Det rinner i väg, det är inte okej och man får inte förlora med 0-4. Vi ska inte släppa in så enkla mål och fallera.

 

https://twitter.com/AnelAvdic/status/985954008845209602

 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag