Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tränaren är bara detaljer från kontrakt med Bajen

Foto: ASTRID PEDERSEN / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: HENRIK ISAKSSON/TT / HENRIK ISAKSSON TT NYHETSBYRÅN

Hammarby är nära att göra klart med en ny huvudtränare.

Enligt flera av varandra oberoende källor till SportExpressen är spanjoren Martí Cifuentes, 39, bara detaljer från att ta över klubben.

Om inget oförutsett sker inom den närmsta tiden väntas Ålborg-tränaren ta över.

Det var i mitten av december som Hammarby beslutade för att gå skilda vägar med den serbiska tränaren Milos Milojevic. Sedan dess har klubben varit på jakt efter en ny tränare.

Ett flertal kandidater har varit aktuella för tränarjobbet men efter en längre tids överläggning är Hammarbys styrelse och sportsliga ledning väldigt nära att komma i mål i tränarfrågan.

Enligt flera av varandra oberoende källor, däribland danska uppgifter till SportExpressen, är Marti Cifuentes, 39, nära att bli ny huvudtränare för Hammarby. Endast detaljer återstår i förhandlingarna och skulle parterna komma överens de närmasta dagarna och inget oförutsett händer väntas spanjoren bli Hammarbys nästa tränare.

Fostrad i Katalonien – flyttade till Norge

39-åringen kommer närmast från Ålborg, som han har kontrakt med till 2023 , men har fostrats som tränare i Katalonien och även varit i AIK som ungdomstränare. Redan som 20-åring inledde han sin tränarkarriär som ungdomstränare i Sabadell och har sedan dess arbetat som assisterande och huvudtränare i flera Barcelona-baserade klubbar.

År 2017 anslöt han till AIK som ungdomstränare och blev året därefter chefstränare för klubbens U19-lag. Under sommaren 2018 skrev han på för norska Sandefjord mitt under säsongen. Han kunde inte rädda laget från nedflyttning, men tog laget upp till norska Eliteserien säsongen därpå. Inför säsongen 2020 lämnade han Sandefjord för danska Ålborg. 

Ålborg slutade på niondeplats förra säsongen och ligger för närvarande på fjärdeplats i danska Superligan.

Märkliga frisparksvarianten – dansar (!) in bollen i mål

Märkliga frisparksvarianten – dansar (!) in bollen i mål