Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tony Gustavsson är tillbaka i Bajen

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tony Gustavsson är tillbaka i Hammarby.

Efter SportExpressens avslöjande bekräftar klubben att Gustavsson tas in i tränarteamet som individuell tränare.

– Han brinner för spelarutveckling och besitter en vinnarmentalitet, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammabys hemsida.

Gustavssons senaste jobb i svensk fotboll var i Gif Sundsvall, där han efterträdde Joel Cedergren under säsongen 2019 men inte lyckades rädda kvar laget i allsvenskan. Han har tidigare jobbat som assisterande tränare i USA:s damlandslag vid sidan av Pia Sundhage och vann OS-guld 2012, men även där haft en roll som individuell tränare. 

Gustavsson var huvudtränare för Hammarby 2006-2009 och lyckades kvalificera laget för Uefacupen (numera Europa League) säsongen 2007. Han fick sparken efter en dyster resultatrad i augusti 2009.

Under måndagen spreds bilder på sociala medier där Tony Gustavsson syns på plats på Hammarbys träningsanläggning Årsta IP. 

https://twitter.com/sodergoken/status/1295312370634567682

Enligt Sportexpressens uppgifter hade Hammarby bestämt sig för att ta in Gustavsson som individuell tränare, något som klubben bekräftade på eftermiddagen.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby i den här rollen, och jag är väldigt imponerad över det arbete som klubben gjort på senare år, säger Tony Gustavsson till klubbens hemsida.

Tränaren Stefan Billborn:

– Vi har känt behovet att ha en person som tar hand om spelare som behöver extra eller anpassad träning – som spelare som är på väg tillbaka efter skada, eller unga spelare som är på väg att slå sig in i A-truppen. Att få in Tony som tar ansvar för detta blir en stor hjälp för mig och Jocke (Joachim Björklund, assisterande tränare).

Hammarby har inte motsvarat förväntningarna i årets allsvenska och ligger på sjätte plats i tabellen efter 16 omgångar.

Alla snackisar från Allsvenskan med Noa Bachner, Daniel Kristoffersson och Philip Gadd