Tony Gustavsson är tillbaka i Bajen

Foto: STINA STJERNKVIST/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tony Gustavsson är tillbaka i Hammarby.

Efter SportExpressens avslöjande bekräftar klubben att Gustavsson tas in i tränarteamet som individuell tränare.

– Han brinner för spelarutveckling och besitter en vinnarmentalitet, säger sportchefen Jesper Jansson till Hammabys hemsida.

Gustavssons senaste jobb i svensk fotboll var i Gif Sundsvall, där han efterträdde Joel Cedergren under säsongen 2019 men inte lyckades rädda kvar laget i allsvenskan. Han har tidigare jobbat som assisterande tränare i USA:s damlandslag vid sidan av Pia Sundhage och vann OS-guld 2012, men även där haft en roll som individuell tränare. 

Gustavsson var huvudtränare för Hammarby 2006-2009 och lyckades kvalificera laget för Uefacupen (numera Europa League) säsongen 2007. Han fick sparken efter en dyster resultatrad i augusti 2009.

Under måndagen spreds bilder på sociala medier där Tony Gustavsson syns på plats på Hammarbys träningsanläggning Årsta IP. 

https://twitter.com/sodergoken/status/1295312370634567682

Enligt Sportexpressens uppgifter hade Hammarby bestämt sig för att ta in Gustavsson som individuell tränare, något som klubben bekräftade på eftermiddagen.

– Det känns fantastiskt att komma tillbaka till Hammarby i den här rollen, och jag är väldigt imponerad över det arbete som klubben gjort på senare år, säger Tony Gustavsson till klubbens hemsida.

Tränaren Stefan Billborn:

– Vi har känt behovet att ha en person som tar hand om spelare som behöver extra eller anpassad träning – som spelare som är på väg tillbaka efter skada, eller unga spelare som är på väg att slå sig in i A-truppen. Att få in Tony som tar ansvar för detta blir en stor hjälp för mig och Jocke (Joachim Björklund, assisterande tränare).

Hammarby har inte motsvarat förväntningarna i årets allsvenska och ligger på sjätte plats i tabellen efter 16 omgångar.

Alla snackisar från Allsvenskan med Noa Bachner, Daniel Kristoffersson och Philip Gadd