Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Tom Pettersson slår tillbaka mot Samuel Gustafsons utspel

Tom Pettersson
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Samuel Gustafson kritiserade Strandvallen inför cupfinalen.

Nu åker Häcken-stjärnan på mothugg från det andra finallaget.

– Hade någon i mitt lag sagt så med de förutsättningarna så hade man skämts, säger Tom Pettersson om uttalandet.

Det brann till rejält i går. BK Häcken hade precis slagit ut Djurgården och säkrat en plats i cupfinalen där man ställs mot Mjällby. Efter lottning spikades finalarenan till Strandvallen.

Det tyckte Samuel Gustafson i Häcken inte om.

– Det är en piss-arena, så klart, sa Gustafson till Expressen.

När Expressen träffar Häcken-spelaren på den allsvenska upptaktsträffen dagen efter är han något ångerfull. Han kunde ha uttryckt sig bättre, medger han.

– Mitt uttalande var lite onyanserat kanske. Lite trötthet efter matchen. Men man får ta det med en nypa salt och det hoppas jag att man kan göra. Det är inget att gräva vidare i.

Vilken är egentligen den värsta allsvenska arenan att spela på?

– Det beror väl på lite hur man ser det. De här gräsbortamatcherna är alltid luriga om det är dåligt underlag och svårt att spela och så där. Sedan är det jobbigt att åka till de bästa lagens arenor också för de är bra. 

– Det är jättemånga tuffa bortamatcher i allsvenskan. Vi var obesegrade borta förra året, vilket är nästan den största bedriften. Att klara av alla alla de olika typer av förutsättningar och lyckas göra resultat av det. Det är en absolut styrka.

”Befriande att han säger vad han tycker”

Mjällbys nyförvärv Tom Pettersson köper inte Gustafsons snack om Strandvallen. Framför allt med tanke på att kritiken kommer från ett lag som spelar på konstgräs.

– Du hör ju själv. Hade någon i mitt lag sagt så med de förutsättningarna så hade man skämts, säger mittbacken.

Samtidigt tycker han att det är befriande med spelare som uttrycker sina åsikter.

– På ett sätt kan jag tycka att det är befriande att han säger vad han tycker. Därför har jag svårt att gå i gång på det fullt ut, annars får vi bara klyschor. Nu tycker Samuel så och sa det, jag har inga problem med det. Det är inte fel.

Pettersson fortsätter:

– Vi har inte haft någon träning eller samling efter det (uttalandet) men Hasse Larsson red ut i försvar som att någon hade attackerat någon av hans barn som Mjällby är för honom. Han sammanfattade det ganska bra. Nu är finalen två månader bort, jag har personligen ganska svårt att engagera mig i vad de tycker. Det är inget fel på Strandvallens gräsmatta.