Tobias Sana klar för BK Häcken

Sana i Häckentröjan.
Foto: NICKLAS ELMRIN / BILDBYRÅN

Tobias Sana lämnade tidigare i våras IFK Göteborg.

Nu är han klar för spel i rivalen BK Häcken, där han skriver ett kontrakt till och med säsongen 2023 men möjlighet att förlänga ytterligare ett år.

 – Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här, i en sådan miljö, säger Sana till klubbens hemsida.

Tobias Sana lämnade, något kontroversiellt, IFK Göteborg tidigare i år.

Nu står det klart att mittfältarens karriär fortsätter – i rivalen BK Häcken.

33-åringen kommer vara tillgänglig för spel med omedelbar verkan, och kan alltså debutera redan i måndagens möte med Mjällby.

 – BK Häcken är en förening som har utvecklats och som tar steg för steg för varje år som går och som har etablerat sig i toppen. De hade inte en bra säsong förra året men har omvandlat det till att ligga i toppen i år, där de kanske borde ha legat förra året. Jag tycker att det är rättvist. Det är ett bra lag som spelar en fantastisk fotboll, säger Tobias Sana på klubbens hemsida.

Piken (?): ”Kul med ett lag som ligger i toppen”

Efter att ha brutit kontraktet med Blåvitt uttrycker nu Tobias Sana en glädje över att komma till en klubb som ligger i toppen.

 – Det är kul att komma till ett lag som ligger i toppen och som är intresserade av att värva en. Jag är väldigt glad över att vara här, i en sådan miljö. Jag är verkligen taggad. Men sedan är det upp till tränaren att bestämma om jag ska vara med eller inte. Men vill han att jag ska vara med så är jag redo. säger Sana.

https://twitter.com/bkhackenofcl/status/1557396360500068355?s=21&t=h7zbFsHUi2D1cY3Mx6XyxA

Faltsetas första intryck av Helsingborg: ”Kommer säkra kontraktet”