Tittar ner på benet och skriker rakt ut

Publicerad

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Otäcka scener när Djurgården bortaslog IFK Norrköping med 1-0.

Gästernas jättetalang Felix Beijmo fick bäras ut på bår efter en befarad knäskada.

Nu berättar försvararen själv om hur han upplevde skadesituationen.

– Man blev rädd, säger Beijmo efter matchen.

Djurgården vann bortamötet med IFK Norrköping med 1-0.

Men Özcan Melkemichel kan komma att tvingas hantera två tunga skador efter toppmatchen på Östgötaporten.

Först tvingades Andreas Isaksson bytas ut i halvtid och i matchens slutskede skadade sig jättetalangen Felix Beijmo efter en tuff närkamp – och 19-åringen fick bäras ut på bår.

– Aj, aj, aj. Det där ser ut att vara allvarligt, säger kommentatorn Jesper Hussfelt i C More.

Efter matchen uttalade sig Djurgårdens lagkapten Kim Källström om de otäcka scenerna.

– Alla våra tankar går till honom, ett knä ska inte böja sig på det sättet. Vi hoppas på det bästa, säger Kim Källström till C More.

Piken till skadade Isaksson

Djurgårdens målvakt Andreas Isaksson fanns inte med när den andra halvleken drog i gång.

En skada satte stopp för den förre landslagsveteranen – och Tommi Vaiho fick chansen mellan stolparna. Resultatet? En hållen nolla.

– Jag fick en känning i låret. Det var för stor risk att spela vidare, det blir bara värre. Vi får se hur det blir, men jag tror inte att det är så farligt, säger Isaksson efter matchen.

– Tommi var briljant. Jag tror att Isaksson fick lite ont i låret. Det var väl 50/50 och han skulle kunna spela i andra halvlek eller inte. Vi får vara kloka och inte ta några risker. Han behövde vila, gubben, säger Källström.

Lagkaptenen låg också bakom matchens enda mål då han skickade in en välriktad frispark i Pekings straffområde – och Kerim Mrabti styrde in matchens enda mål bakom David Mitov Nilsson.

Melkemichel: "Ville inte riskera"

Djurgårdens tränare Özcan Melkemichel om skadorna:

– Isaksson hade en lite känning i framsida lår. Vi ville inte riskera något för att vi har viktiga matcher framför oss, säger han.

– Precis när Felix (Beijmo) hoppade så fick han en spelare över sig. Det blev en tyngd på hans knä, den vek sig, men vi får se. Undersökningen får visa.

Även IFK Norrköping drabbades av en tung skada.

Andreas Blomqvist, som tidigare varit korbandsskadad, tvingades utgå i den första halvleken.

– Det verkar inte vara så bra med Blomqvist. Det är betydligt tyngre än att förlora matcher. Det ser inte speciellt bra ut. Det är samma korsbandsknä, säger tränaren Jens Gustafsson.

Bejimo: "Fick en kraftig smäll"

SportExpressen träffade Beijmo efter matchen och försvararen berättar att det känns lite bättre trots omständigheterna.

– Det känns helt okej. Jag fick en kraftig smäll och det gjorde väldigt ont. Vi ska göra undersökningar i veckan. Jag hoppas att vi kan få till en magnetröntgen redan i morgon som kan ge svar, säger han.

Vad har läkarteamet sagt?

– De har känt lite och gjort standardövningar, men som sagt, det är svårt att säga när det precis har hänt. Man är rädd och har lite smärta, men vi ska göra röntgen i morgon.

Du säger att det känns lite bättre nu?

– Det känns bättre redan nu, men man får se. Jag hoppas att vi kan hitta något.

Hur orolig blev du?

– Från början blev man orolig, man har många närheten som fått jobbiga skador. Men det finns värre saker i världen. Det är som det är.

Kan du stödja på benet?

– Nej, nu går jag med kryckor. Det känns bättre än det sämsta i alla fall.

Djurgårdens naprapat, Christian Andersson, ger sin syn på de få undersökningar som man genomfört efter matchen.

– Vi kommer undersöka både Beijmo och Isaksson bättre i morgon. Vi får se läget då, Isaksson var en försiktighetsåtgärd och Felix kollar vi vidare i morgon. Hyfsat positiva vibbar i dagsläget gällande Beijmo, säger Andersson och fortsätter:

– Felix var ganska rädd i förstaläget. Men nu när vi var inne så kände han sig bättre. Första prognosen är positiv i alla fall.

Kim Källström om Beijmos skadesituation:

– Det verkar inte vara så farligt. Alla våra tankar går till honom, det är en spelare som är i riktigt bra slag så vi hoppas att det inte är någon fara. Det såg inte superbra ut, säger han efter matchen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag