Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tillbaka i Stockholm – tränar med Djurgården

Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Marcus Danielson är aktuell för en utlåning till Djurgården - om den kinesiska ligan ställs in. 

Nu är mittbacken tillbaka i Stockholm - och kommer att träna med sina förra klubb en tid framöver.

Tanken är att han ska starta upp med Djurgården i dagarna. 

- Vi får se vad som händer, säger sportchefen Bosse Andersson 

Marcus Danielson såldes i vintras till kinesiska Dalian Yifang FC för över 50 miljoner kronor. Affären blev Djurgårdens dyraste någonsin och pengarna från den kinesiska klubben kom in på kontot några dagar efter att mittbacken skrivit på kontraktet i februari. 

31-åringen reste direkt efter att han skrivit på kontraktet till Dalians träningsläger i Alicante, Spanien. Men någon resa till Kina blev det aldrig. 

Inte varit i Kina ännu 

Corona-krisen hade redan slagit till i landet och det är fortfarande oklart om ligan kommer i gång. 

Kinesiska medier har rapporterat om att ligan kan ställas in helt, då ligan helst vill att matcherna spelas med publik. I början av maj öppnade man ändå för att ligan skulle dra i gång men än så länge är inget definitivt beslut fattat. 

I väntan på beslut och att få komma in i landet och kunna ordna med arbetstillstånd har Danielson suttit på ett hotell i Hongkong under flera veckor. Där har också tränaren Rafael Benitez och lagkamraten Sam Larsson suttit. 

Börjar träna med Djurgården i dagarna 

Problemet har varit att Kina inte har tillåtit att icke medborgare att komma in i landet vilket också gjort att utländska importer som Marko Arnautovic och brassen Paulinho, inte heller kunnat resa in. 

Nu är också Marcus Danielson tillbaka i Stockholm sedan en tid tillbaka och han kommer nu att börja träna med Djurgården i väntan på vad som sker med fotbollen i Kina. 

Han har sagt till flera av sina tidigare lagkamrater i Djurgården att han ska börja träna med laget i dagarna, enligt SportExpressens uppgifter. 

För några veckor sedan kom uppgifter om att sportchefen Bosse Andersson skulle se över möjligheterna att låna in guldhjälten till säsongen 2020 om fotbollssäsongen i Kina ställs in. 

Aktuell för en utlåning 

– Om det händer så är det klart att vi kommer att undersöka vilka möjligheter som finns. Det måste vi göra, sa Andersson till Fotbolldirekt den 1 maj. 

Djurgården har hållit i gång träningen på Kaknäs under en tid och väntar på att Folkhälsomyndigheten ska ge klartecken för att allsvenskan ska dra i gång den 14 juni. Just nu talar allt för att det blir allsvensk premiär som planerat. Ett definitivt beslut angående allsvenskan väntas komma i nästa vecka, enligt stadsepidemiologen Anders Tegnell. 

- Marcus Danielson ska träna med oss nu, det fick vi klart i går. Sedan får vi se vad som händer. De har väl en förhoppning där i Kina att fotbollen ska komma i gång, men inget vet säkert vad som händer, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson. 

Hur ser ni på att låna honom om ligan i Kina ställs in?

- Vi får se, klart att vi måste undersöka den möjligheten. Men nu är han är och tränar med oss för de vill Dalian att han ska vara i väntan på att besked kommer. 

 

https://twitter.com/DIF_Fotboll/status/1263391332187418625?s=20