Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Engvall tillbaka: "Är fantastiskt"

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Gustav Engvall återvänder till Djurgården.

Stjärnanfallaren stannar säsongen ut – och kan spela redan mot IFK Norrköping på söndag.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att komma tillbaka till Djurgården, och att få hjälpa laget till en Europaplats under hösten, säger han till SportExpressen.

Gustav Engvall har åkt fram och tillbaka som en jojo mellan Djurgården och Bristol. Han har spelat matcher för de senare under försäsongen och blev målskytt – men nu har allsvenskan lyckats säkra Engvalls tjänster på lån. 

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att komma tillbaka till Djurgården, och att få hjälpa laget till en Europaplats under hösten, säger han till SportExpressen.

Var du någonsin orolig att det inte skulle lösa sig?

– Klart att man undrade hur det skulle bli. Jag spelade någon match med Bristol, gjorde två mål och det kändes bra. Men sedan jag lämnade Djurgården har jag hela tiden velat tillbaka.

Engvall stannar i Djurgården

Sportchef Bosse Anderssons plan är att Engvall ska kunna spela mot Norrköping nu på söndag. 

– Vi har fört diskussioner med Bristol så gott som dagligen och vi vet att det är svårt att driva en fotbollsklubb där både Djurgården och Bristol har sina utmaningar. Det får man ha respekt för och därför har det tagit tid. Men jag har aldrig känt mig orolig för att det inte skulle bli av. Gustav har varit i våra tankar hela tiden eftersom han känner miljön och gjort en bra vår, säger Andersson i ett pressmeddelande.

– Tanken från början har varit att projektet skulle vara längre än några månader så jag är självklart lättad att det har löst sig. Nu har vi en  spelartrupp med stark konkurrens redo med ett bra utgångsläge som trea i allsvenskan och ska avsluta den här säsongen på ett riktigt bra sätt, säger Bosse som hoppas att kunna använda Gustav omgående.