Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURESFoto: MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES
 Foto: MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MEREDITH/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IB REX FEATURES

Engvall tillbaka: "Är fantastiskt"

Publicerad

Gustav Engvall återvänder till Djurgården.

Stjärnanfallaren stannar säsongen ut – och kan spela redan mot IFK Norrköping på söndag.

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att komma tillbaka till Djurgården, och att få hjälpa laget till en Europaplats under hösten, säger han till SportExpressen.

Gustav Engvall har åkt fram och tillbaka som en jojo mellan Djurgården och Bristol. Han har spelat matcher för de senare under försäsongen och blev målskytt – men nu har allsvenskan lyckats säkra Engvalls tjänster på lån. 

– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att komma tillbaka till Djurgården, och att få hjälpa laget till en Europaplats under hösten, säger han till SportExpressen.

Var du någonsin orolig att det inte skulle lösa sig?

– Klart att man undrade hur det skulle bli. Jag spelade någon match med Bristol, gjorde två mål och det kändes bra. Men sedan jag lämnade Djurgården har jag hela tiden velat tillbaka.

Engvall stannar i Djurgården

Sportchef Bosse Anderssons plan är att Engvall ska kunna spela mot Norrköping nu på söndag. 

– Vi har fört diskussioner med Bristol så gott som dagligen och vi vet att det är svårt att driva en fotbollsklubb där både Djurgården och Bristol har sina utmaningar. Det får man ha respekt för och därför har det tagit tid. Men jag har aldrig känt mig orolig för att det inte skulle bli av. Gustav har varit i våra tankar hela tiden eftersom han känner miljön och gjort en bra vår, säger Andersson i ett pressmeddelande.

– Tanken från början har varit att projektet skulle vara längre än några månader så jag är självklart lättad att det har löst sig. Nu har vi en  spelartrupp med stark konkurrens redo med ett bra utgångsläge som trea i allsvenskan och ska avsluta den här säsongen på ett riktigt bra sätt, säger Bosse som hoppas att kunna använda Gustav omgående.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag