Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Therns svar efter ryktena: ”Inget som ligger på bordet”

Simon Thern.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Simon Thern, 30, uppges vara på väg att lämna IFK Göteborg. 

Nu ger mittfältstjärnan sin syn på saken. 

– Jag har ett långt avtal och är inställd på att stanna, säger han. 

 GP uppgav häromdagen att Simon Thern är på väg bort från Blåvitt. Hög lön kombinerat med viss skadeproblematik och ökad konkurrens på mittfältet skulle vara anledningen. Enligt tidningen för spelaren och klubben diskussioner om framtiden. 

Efter fredagens träning på Valhalla IP stannade Simon Thern till och svarade på frågor om uppgifterna. 

– Nu är jag i en ålder där jag har mer än mig själv att ta i beaktning med min familj och hela den biten. Jag har en sambo som studerar på universitetet och har två år kvar. Det är inte bara att dra i väg. Självklart, du är fotbollsspelare och det kan alltid dyka upp grejer som gör att det förändras, men som det ser ut nu så har jag ett långt avtal (2025) och är inställd på att vara kvar här, säger han. 

”Då är vi alla öppna för en lösning”

På frågan om han och klubben pratar om att gå skilda vägar svarade han: 

– Nej, det skulle jag egentligen inte säga, inte direkt. Men skulle det komma något som är bra för Blåvitt och för mig så skulle jag misstänka att vi alla är öppna för en lösning, men just nu är det inte så. Nu är det inget som ligger på bordet och så länge det är så finns det inget att ta ställning till. Då är det bara att köra på. 

Hur ser du på din roll i laget i och med Elias Hagens ankomst? 

– Jag kan ju spela på fler positioner. Nu spelar vi med en spets framåt och där kan jag också spela och jag kan spela inverterad ytter och även som sittande. Jag har ganska många positioner i detta systemet (4-2-3-1) som jag kan användas på. Det kan säkert vara olika från match till match, så det är väl egentligen inga konstigheter tycker jag. 

Thern, som har köpt hus och rotat sig i Lerum ett par mil öster om Göteborg, betonar att om det skulle bli aktuellt med en flytt så måste det stämma för hela familjen, 

– Jag har ju två döttrar som går i förskolan och snart är i skolåldern. Och jag drar inte i väg själv någonstans. 

Problem med knät

Ett knä har strulat lite i vinter, men sedan cirka tio dagar tillbaka tränar Simon Thern för fullt igen. Han står dock över lördagens hemmamatch mot Halmstads BK (12.00 på Valhalla IP) och siktar i stället på matcherna på träningslägret i Spanien (2-12 februari). 

– Formen känns absolut bra, men vi tar det lite lugnt nu som det ser ut.