Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tar över som tränare i allsvenska klubben

Nemanja Miljanovic. Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: BILDBYRÅN

AFC Eskilstuna gör om. Under torsdagen meddelade den allsvenska klubben att Nemanja Miljanovic tar ett kliv tillbaka och blir sportchef, samtidigt som Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius tar över som tränare i klubben.

– Förhoppningsvis kommer det ge mer energi till gruppen i en viktig avslutning på den här säsongen, säger Nemanja Miljanovic.

AFC Eskilstuna ligger näst sist i allsvenskan med 14 poäng och gör om i organisationen inför slutspurten av serien. Tränaren Nemanja Miljanovic tar steget tillbaka och blir sportchef samtidigt som Saulius Sirmelus och Saulius Cekanavicius blir tränare, något som Eskilstuna-Kuriren var först med att berätta.

Nemanja Miljanovic kommenterar beslutet på klubbens hemsida.

— Tillsammans med styrelsen har vi kommit överens om att det är rätt läge att göra en sån här förändring, säger Nemanja Miljanovic.

Saulius Sirmelius ny huvudtränare

De nya tränarnas uppgift blir förstås att försöka rädda kvar klubben i allsvenskan.

— Nu ska jag jag försöka göra mitt bästa för laget. Jag tror inte det är dags för att göra stora förändringar. Jag tror vi måste fokusera på detaljer så vi kan stanna kvar i allsvenskan, säger Saulius Sirmelus till hemsidan. 

Sirmelius kommer närmast från jobbet som tränare i Shakhter Karaganda från Kazakstans högstaliga och den assisterande tränaren Saulius Cekanavicius kommer från ett jobb som akademitränare i Ventspils. Även han kommenterar sitt nya jobb.

— För mig är det en stor utmaning. Tidigare har jag arbetat tjugo år och spelat Europamästerskap varje år. Nu är det en ny utmaning för mig och nu ska det bli spännande med en utmaning som förhoppningsvis blir framgångsrik, säger Cekanavicius.

Samtidigt berättar AFC även att den nya duon kommer stöttas upp av Jawad Al-Jebouri som ännu en assisterande tränare och att analytikern Steven Younan lämnar sin roll.