Foto: / BILDBYRÅNFoto: / BILDBYRÅN
 Foto: / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

Tar över – efter märkliga orden

Publicerad

I måndags sa han att han inte hade ambitionen att ta över Hammarby.

Nu är Stefan Billborn klar.

Under onsdagen presenterades den förre assisterande tränaren som ny huvudtränare för klubben.

– Klart att jag är stolt över att få det här uppdraget, säger han.

För en vecka sen stod det klart att Hammarby sparkar huvudtränaren Jakob Michelsen – efter en säsong vid rodret. Under onsdagen kallade den allsvenska klubben till presskonferens och presenterade ersättaren: 

Stefan Billborn tar klivet från assisterande tränare till att ta över huvudansvaret för Hammarbys a-lag.

Beskedet kommer två dagar efter att tränaren för sajten FotbollDirekt berättat att han inte hade ambitionerna att bli just huvudtränare.

Det var inget som han strävade efter.

– Nej, jag har aldrig gjort det. Jag gillar att jobba med fotboll, att hålla på med utveckling av spelare och att driva processer. Jag har hållit på med fotboll i 30 år nästan, i över 20 år på heltid. Men jag har aldrig haft den, det är ganska vanligt att man har den ambitionen, sa han och fortsatte:

– Jag tror de som strävar efter den rollen kanske har lite andra drivkrafter än vad jag har. 

Stefan Billborn klar som tränare för Hammarby

Under onsdagens presskonferens lät det annorlunda.

– Ja, vad ska jag säga? Klart att jag är stolt över att få det här uppdraget. Det är ett stort ansvar och Hammarby betyder väldigt mycket för många människor, säger han.

– Det blev skarpt läge i måndags eftermiddag och det kanske låter som en sista-minuten-lösning, men det är det inte. Många tränare drivs av att få stå längst fram, medan jag har jobbat med fotboll i 20 år på heltid och det som driver mig är att jobba med gruppen snarare än att allt ljus ska vara på mig.

Sportchefen Jesper Jansson:

– Stefan har hela tiden vetat att han har varit ett av alternativen.  Han har varit på seniorsidan länge och har goda erfarenheter. Det finns både erfarenhet och ett kompetent team runtomkring också. Stefan har vetat om länge att han är aktuell för rollen. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag