Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Storklubben leder i jakten på talangen

Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

Manchester United är en av klubbarna som har scoutat Isak Bergmann Johannesson den här säsongen.

Men nu rapporterar brittiska Mirror att United riskerar att tappa det 17-åriga underbarnet. 

Enligt tidningen leder Juventus kampen om Pekingspelaren. 

Under den allsvenska säsongen har intresset varit stort för 17-årige Isak Bergmann Johannesson och agenterna har flockats kring Östgötaporten. 

Manchester United och Liverpool är två av klubbarna som har visat ett stort intresse kring talangen. När Peking mötte AIK befann sig Liverpools agent Mads Jörgensen på plats för att spana in lagets guldklimp. 

Samtidigt som Bergmann Johannesson tidigare har sagt att han gärna flyttar tillbaka till Manchester där han bodde som liten. 

57 miljoner kronor

– Det är min drömklubb, har han tidigare sagt till SportExpressen. 

Men nu rapporterar brittiska Mirror att Juventus leder kampen om den isländska talangen. Den italienska klubben hoppas kunna värva 17-åringen under januarifönstret, även fast de inte har mött IFK Norrköpings värdering av talangen ännu. 

Peking ska enligt uppgifter vilja ha initialt 57 miljoner kronor plus olika tillägg vilket ökar slutavgiften till mer än det dubbla. 

Men Bergmann Johannesson kommer inte att stressa i väg en flytt från Sverige. 

– Tråkigt svar, men jag fokuserar på Norrköping, sa han i höstas. 

IFK Norrköping förlängde sitt kontrakt med Isak Bergmann Johannesson med tre år i somras. 17-åringen har under den pågående allsvenska säsongen stått för åtta assist och tre mål på 25 matcher.