Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Vi är skit om jag ska va helt ärlig”

Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
1 / 7

Hammarby vann säsongens sista Stockholmsderby. 

Då riktar Alexander Milosevic skarp kritik – mot det egna laget. 

– Vi är skit om jag ska vara helt ärlig. Det har varit så i många matcher, säger mittbacken. 

Efter en jämn första halvlek utan några farliga chanser agerade Hammarbys tränare Milos Milojević i jakten på derbysegern. Astrit Selmani som startat på bänken byttes in i stället för Vladimir Rodic.

Bajen tog över matchen och fick också utdelning.

AIK tappade boll på offensiv planhalva, Hammarby kunde kontra och Gustav Ludwigson fick bollen från kanten. När inspelet kom styrde Akinkunmi Amoo in 1-0 från nära håll i den 58:e minuten

– Jag tror jag har ett litet omställningsläge och tappar väl bollen där. Och sen kommer de runt på kanten, slår in den och gör mål, säger AIK-försvararen Mikael Lustig om målet.

Hemmalaget hade sedan bud på 2-0 flera gånger, men Kristoffer Nordfeldt stod för ett par räddningar och matchen slutade 1-0. 

– Det är klart det är surt, trist och ledsamt, säger Lustig.

Milosvevic kritisk: ”Det är en bonus”

Resultatet innebar att AIK tappar dyrbara poäng i guldstriden. Det får Alexander Milosvevic att rikta skarp kritik mot det egna laget. 

– Man vill göra mål i matcher, vinna matcher. Vi vill kunna behålla bollen och vila med den. Men jag tycker inte att vi gör det. 

– De får mer chanser och vi är skit om jag ska vara helt ärlig. Det har varit så ganska många matcher i år att vi inte har spelat bra fotboll och vi har inte gjort mål, då är det svårt att vinna matcher, säger mittbacken och fortsätter: 

– Det är en bonus att vi är så högt upp som vi är just nu. Vi kan få ut mycket mer, men om man ser över hela säsongen är det många matcher vi inte har varit bra. Det är bra att vi ligger där vi ligger, vissa matcher har vi krämat ut mer än vad vi skulle. 

Milosevic, som representerade Sverige under förra VM-kvalsamlingen, menar att de måste börja göra fler spelmål. 

– Det är sättet vi förlorar på ibland, både mot Degerfors och i dag. Man kan inte stå och vänta på att man ska få ett långt inkast eller en hörna, man måste göra spelmål. En, två överstegare i bortre, något sånt någon gång.


Tv: Se Mjällbys målfest