Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Tappar du skyttekungen har du en lucka att fylla..”

Bosse Andersson, sportchef i Djurgården. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Buya Turay vann allsvenska skytteligan 2019.Foto: PATRIK JONSSON / STELLA PICTURES

Bosse Andersson är nöjd med truppen när Djurgården kliver in i 2020. Men klubben gör det utan Jesper Karlström och Mohamed Buya Turay.

Sportchefen berättar att Djurgården primärt jagar en anfallare.

– Tappar du allsvenska skyttekungen så har du en lucka att fylla, säger han.

Djurgården förbereder sig inför en ny säsong. På onsdagen höll laget sitt första träningspass ute på Kaknäs framför ögonen på sportchefen Bosse Andersson.

Blåränderna går in i den nya säsongen med goda förutsättningar. Stora delar av truppen är på plats och laget är bättre förberedd.

Bosse: ”Då är det en lucka att fylla”

Samtidigt har både Jesper Karlström och Mohamed Buya Turay lämnat. Båda behöver ersättas, enligt Bosse Andersson.

– Det har varit ganska lugnt. Vi har många spelare som står under kontrakt men vi har haft några spelare som det funnits intresse för. Vi tycker det är viktigt med kontinuitet i truppen så att vi har lite rörelse. Vi har Buya Turay som åkt tillbaka till Sint-Truiden och inte kommer att vara med oss. 

– Jesper Karlström har ett kontrakt som gått ut. Det är två frågetecken för oss, båda var framträdande när vi vann SM-guld. Jesper har vi en dialog med. Vi tittar på en forward, vi är inte där ännu men vi kommer jobba på för att förstärka laget med ett par pusselbitar.

Vad betyder det att ha Emir Kujovic i laget när Buya Turay lämnat?

– Emir kom i somras för att vara här långsiktigt. Han har tränat och förberett sig i december och nu är han med och tränar. Han är väldigt bra förberedd och vi har stora förhoppningar på honom. Det är en otroligt härlig person och en ledare i vår grupp, med sin erfarenhet kommer han att vara en viktig byggsten i de utmaningar vi har framför oss 2020.

Ni vill primärt ha in en anfallare?

– Ja, det är klart. Tappar du allsvenska skyttekungen (Mohamed Buya Turay) så är det en lucka att fylla. Det viktiga är att vi jobbar på det vi vill ha. Det ska inte bli något kortsiktigt, utan något som vi vet kommer vara här under året.

Käck ser ut att bli kvar

Vilken anfallsprofil söker ni?

– En liknande profil som Buya Turay.

Vi pratade i vintras om Elliot Käck och intresset från Real Salt Lake. Den övergången verkar inte bli av. Vad kan du säga?

– Nej, det har funnits ett intresse. Samtidigt har Elliot kontrakt med oss i två år till och han är här med oss. Det är något som har diskuterats men han kommer att spela i Djurgården 2020. Att ha samma lag kvar värderar vi väldigt högt, vi värderar det mer än att sälja Elliot Käck.

Hur ser du på truppbygget i övrigt?

– Vi har några frågetecken, som Jesper Karlström, men vi vill ha spelarna i Djurgården. Kontinuiteten är viktig. Spelarna som kommer in ska kunna tillföra något och dessutom vara med så tidigt som möjligt.

Vidare menar Bosse Andersson att PK Bråtveit blir kvar i klubben.

– Vi har två väldigt bra målvakter i PK och Tommi Vaiho. Vi var överens med en amerikansk klubb förra sommaren men PK är väldigt motiverad och trivs här. Han ska köra här 2020. Vi har inte fört några diskussioner om en affär med andra klubbar.