Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tankovic lämnar – flyttar till Serie A

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är näste svensk i Serie A. 

Enligt SportExpressens uppgifter slutförhandlar Hammarby med Genoa angående Muamer Tankovic - och en affär väntas bli klar i nästa vecka. 

Den 24-årige mittfältaren har bland annat nobbat en klubb i The Championship och grekiska storklubben AEK Aten.

– Jag har varit ute i Europa förut och vet vad som krävs, säger Tankovic.

Det var i onsdags som SportExpressen kunde avslöja att Muamer Tankovic var ett hett byte för utländska klubbar. Bland annat AEK Aten hade kontaktat Hammarby för att köpa loss landslagstjärnan. De gav också spelaren ett kontraktsförslag, som han nobbade. 

Tankovic till Serie A - nobbade AEK Aten

Nu kan SportExpressen avslöja att det i stället ser ut att bli en flytt till Italien och Serie A för 24-åringen, vars kontrakt går ut i sommar.

Enligt initierade uppgifter slutförhandlar Hammarby med Genoa – en klubb som precis som Udinese och Sampdoria har följt spelaren under en längre tid. En affär ska i princip vara klar och några små detaljer ska återstå innan allt är klart. 

En affär med Hammarby i princip klar

Men går allt som det ska åker Tankovic till Italien för att genomgå läkarundersökningen och skriva på för klubben i nästa vecka. Sedan tidigare tillhör även Oscar Hiljemark Genoa, även om han är utlånad till Dynamo Moskva för tillfället.  

Totalt blev det 14 mål och åtta framspelningar för Muamer Tankovic den här säsongen i Hammarby.

Muamer Tankovic har tidigare spelat i Fulham och AZ Alkmaar innan han skrev på för Hammarby 2017.

24-åringen har tidigare spelat i Fulham och AZ Alkmaar i Holland. Han kom till Hammarby under 2017 och har de senaste samlingarna varit med i Janne Anderssons landslagstrupp. 

Själv är han fåordig.

– Vad som händer i framtiden får vi se, jag tar det dag för dag. Sen får vi se. Jag har inte haft något framför mig svart på vitt, nu är jag med landslaget och fokuserar på det. Vad min agent gör just nu har jag inte att göra med, säger han.

– Jag har varit ute i Europa förut och vet vad som krävs. Det är inget nytt för mig, om man säger så.