Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Talangen med två mål i säkra segern

Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

Carl Björk blev matchhjälte för IFK Norrköping.

Anfallaren gjorde fjärde och femte målet för säsongen när laget vände borta mot Sirius efter Moustafa Zeidans drömmål.

IFK Norrköping vann till sist med 4-2.

– Vi har ett jäkla ”go” i laget, säger ”Pekings” Kristoffer Khazeni i Discovery Plus.

Förspelet till matchen mellan Sirius och IFK Norrköping handlade nästan inte om alls om det fotbollsmässiga. Båda klubbarna var kritiska till flagg- och banderollförbudet som polisen delade ut inför matchen och bland annat Pontus Jansson uppmärksammade beslutet.

När matchen kom i gång blev det en sprakande första halvlek.

Moustafa Zeidan fick en drömträff i den åttonde minuten och hans skott satt i krysset bakom Oscar Jansson i Norrköpings mål. Men bortalaget svarade efter 20 minuter. Linus Wahlqvist stod rätt i röran på en frispark och med ryggen mot mål fick han in 1-1.

Norrköping vände

Fyra minuter senare hade Norrköping vänt efter en ny fast situation. 

Hannes Sveijer i målet tippade ut Jonathan Levis frispark men på returen fanns inga Siriusspelare närvarande och Carl Björk satte ledningsmålet i en nästan öppen målbur.

Samuel Adegbenro hade ett tredje mål i nät men målet dömdes bort för en hands i mottagningen innan kanonskottet som gick ribba in.

Dramatiken fortsatte sedan redan innan andra halvleken startade när en person låg livlös på läktaren. Personen fick vård på plats innan den fördes i väg till sjukhuset.

Björk tvåmålsskytt

När halvleken kom i gång kom Norrköpings 3-1-mål på en tredje fast situation när Carl Björk stötte in sitt andra mål i matchen.

Jacob Ortmark träffade stolpen på en frispark kort efter målet men det blev IFK Norrköpings match.

Kristoffer Khazeni stod för en individuell prestation när han tog sig in i straffområdet och placerade in 1-4. Adam Ståhl reducerade med en nick på tilläggstidens sista minut och matchen slutade 4-2 till IFK Norrköping.

”Pekings” Kristoffer Khazeni är nöjd med segern och lagets fina form.

– Jag tycker vi har fått till en jäkla förstapress i de tre senaste matcherna. De har haft svårt att spela sig ur den och så är vi skickliga med boll så det det är en kombination av det skulle jag säga. Sedan har vi ett jäkla ”go” i laget, säger Khazeni i Discovery Plus.