Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Talangen lämnar Djurgården - klar för thailändsk klubb

Kevin Deeromram. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN
Kevin Deeromram. Foto: Krister Andersson / BILDBYRÅN

Försvarstalangen Kevin Deeromram, 19, kontrakt med Djurgårdens IF gick ut vid årsskiftet. Nu kan SportExpressen avslöja att försvarstalangen är klar för thailändska laget Ratchaburi Mitr Phol. Spelaren har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare tre år.

– Jag ser fram emot det nya kapitlet. Det blir ett nytt äventyr för mig, säger Deeromram till SportExpressen.

Försvarstalangen Kevin Deeromram anslöt till Djurgårdens IF när han var 15 år gammal. Under tiden i Djurgården har han spelat i klubbens U19- och U21-lag men också varit utlånad en vända till tyska Bundesliga-klubben Werder Bremen.

Under den gångna säsongen var Deeromram utlånad till Superettan-klubben Åtvidaberg där han totalt gjorde 25 matcher från start och fyra inhopp, försvarstalangen noterades också för fyra framspelningar.

Men sedan låneavtalet med Åtvidaberg löpte ut har framtiden varit oviss. Kontraktet med Djurgården löpte ut vid årsskiftet och det blev ingen kontraktsförlängning trots att Djurgården hade för avsikt att förlänga med 19-åringen. Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättade i en intervju för Fotbolldirekt om talangens utveckling i Åtvidaberg under 2016.

– Vi är nöjda med samarbetet med Åtvidaberg, han har haft en bra utveckling i en bra miljö. Spelat kontinuerligt i superettan och gjort det bra, sa Andersson.

– Vi har haft diskussioner med honom, och vi har varit klara och tydliga med vad vi vill. Vi har presenterat hur vi ser det framtidsmässigt. Vi har erbjudit honom kontrakt. Så han vet vårt intresse och våra tankar. Det är upp till honom att svara på det.

Klar för thailändsk klubb

Det blev ingen förlängning med Djurgården. Nu kan SportExpressen berätta att Kevin Deeromram är klar för thailändska klubben Ratchaburi Mitr Phol. Spelaren presenterades under måndagen och har skrivit på ett ettårskontrakt med option på ytterligare tre år.

– Det här var det jag ville. Jag är thailändsk medborgare och ville flytta hit. Ratchaburi visade stort intresse och det känns bra. Många kanske inte förstår övergången, men jag ser fram emot det nya kapitlet. Det blir ett nytt äventyr för mig, säger Deeromram.

Varför blev det just Thailand?

– Jag ville också flytta till Thailand på grund av min familjesituation. Sen måste jag säga att klubben presenterade ett bra ekonomiskt bud och att ligan i sig är på frammarsch. Jag är väldigt positivt överraskad. Ratchaburi är ett topplag i ligan med riktigt bra faciliteter och en ny arena, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!