MFF avgjorde Skånederbyt efter sent mål från talangen: ”Vi är bästa vänner”

Beijmo leder Vintips med Ola Toivonen
Foto: Discovery
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Med cirka en minut kvar av ordinarie tid byttes en slutkörd Erdal Rakip ut vid ställningen 1-1.
70 sekunder senare kom avgörandet – från inhoppande talangen Patriot Sejdius fötter. 

– Jag kan skjuta med vänsterfoten, men inte dribbla, säger han efter matchen.

Skånederbyt såg länge ut att sluta men det skulle skrivas ett sagoslut av den här matchen. Patriot Sejdiu, egen produkt från Malmö FF:s ungdomsled, behövde bara 70 sekunders speltid innan han smällde in 2-1 målet i bortre hörnet.

Sejdiu säger efter matchen att han tänker titta på målet några gånger till innan han går vidare.

– Men sen får man fokusera på nästkommande matcher. Nu när jag har visat upp mig vill jag mer och jag vill ta en startplats, det är det jag strävar efter, säger han.

Anfallaren räds inte MFF:s tuffa konkurrens.

– För mig är fönstret för utlåning stängt, jag vill vara kvar här. Efter varje träning som går blir jag bättre och bättre.

Efter bråket: ”Han är min bästa polare”

I början av maj vann Malmö med 2-0 hemma mot Mjällby AIF. Men det som fastnade på åskådarnas näthinnor var scener som utspelade sig efter slutsignalen. Sejdiu, allsvensk debutant dagen till ära, rök ihop med Lasse Nielsen och Felix Beijmo. 

– Han (Lasse) är en väldigt bra kille. Jag har sett det på film och det ser ut som ett bråk, men det var det inte, säger han.

Drygt två månader senare vinner Malmö FF Skånederbyt mot HIF och Patroit Sejdiu avgör.

– Nu är jag, Lasse och Felix bästa vänner.

Lasse Nielsen hyllar sin ”bästa vän” efter målet. Dansken var överraskad över att han avslutade med sin högerfot.

– Det var snyggt, men han brukar avsluta med sin vänsterfot, säger han.

– Jag hann tänka: vad fan, kommer vi göra mål? Deras målvakt tar ju allt. Men sen sätter han den i bortre hörnet.

HIF:s startdebutant Joseph Amoako orsakade tillsammans med Taha Ali en del bryderier för Malmö-försvaret inledningsvis. Även MFF:s Jo Inge Berget och Isaac Kiese Thelin stod för vars en stor målchans men HIF stod emot – fram tills den 24:e minuten. 

MFF tog ledningen – HIF svarade efter jättemisstag

Då slog Malmö FF till på nick. Veljko Birmancevics hörna möttes av Isaac Kiese Thelins panna. Målet var anfallarens första sedan mötet med AIK den 17:e april.

– Det var skönt att göra mål, men det viktigaste var att vi vann, säger Kiese Thelin.

Kvitteringen skulle inte dröja, bara tolv minuter senare gjorde Helsingborgs IF 1-1 efter att Hugo Larsson slagit en vådapassning som Dennis Olsson tog emot och smällde in i det bortre hörnet via en MFF-försvarare. 

Besvikelsen i HIF

Men varken kvittering, eller flera fina räddningar av HIF:s Kalle Joelsson, kunde stoppa MFF som till slut vann med 2-1.

– Besvikelse, så klart. Vi sitter verkligen ihop som lag i dag. Första målet är lite billigt när man vi tappar markering och andra målet är också billigt, säger Joelsson.

Trots besvikelsen ser han flera positiva saker med lagets insats.

– Jag tycker kanske att den första halvleken kanske är den bästa vi har gjort i år. Vi håller det kompakt defensivt, släpper inte till många chanser, men samtidigt skapar vi några riktigt bra kontringslägen. Framför allt den halvleken kan vi ta med oss, men också inställningen.

Olssons glädjevrål