Alexander Isak Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅNAlexander Isak Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Alexander Isak Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN
Foto: C MoreFoto: C More
 Foto: C More

Talang jagas: "Stora klubbar i Europa"

Publicerad

Alexander Isaks succé har gjort att klubbar i Italien och England fått upp intresset för anfallaren.

Men AIK vill behålla sin 16-årige anfallstalang - och kommer inom kort erbjuda honom ett nytt kontrakt.

- Vi vill ha honom i AIK länge och det är klart att vi planerar hans framtid, säger AIK:s sportchef Björn Wesström.

 

Gillar du fotboll? Ladda ned SportExpressens nya app och få alla fotbollsnyheter snabbast – här för iOS och här för Android.

Alexander Isak gjorde AIK:s 1-0-mål i genrepet mot FC Inter på Skytteholm. Den unge anfallstalangen startade på topp tillsammans med Fredrik Brustad och petade in en retur i den 21:a minuten.

När han sprang av planen efter den första halvleken hyllades han också av AIK-publiken.

Isak, 16, rankas om en av Sveriges mest lovande spelare och har gjort succé även i U17-landslaget. Där gjorde han två mål på tre matcher i EM-kvalet då Sverige säkrades en plats i EM-slutspelet.

"Planerar för framtiden"

Tidigare gjorde han också mål i Svenska cupen för AIK och blev därmed klubbens yngste målskytt någonsin.

Flera klubbar i framför allt England och Italien har fått upp intresset och var också beredda att lägga ett bud på Isak, enligt SportExpressens uppgifter.

Men nu agerar AIK.

Förhandlingar om ett nytt kontrakt inleds snart

Klubben kommer att inleda kontraktsförhandlingar med spelaren om ett nytt längre avtal inom kort. Då kommer han erbjudas ett A-lagskontrakt.

- Han har tränat med oss sedan förra året och det är ingen tvekan om att det är en riktigt bra spelare, säger sportchefen Björn Wesström.

Hur ser förhandlingarna ut om ett nytt kontrakt med honom?

- Hans kontrakt går inte ut förrän nästa år men det är klart att vi börjat planerat för hans framtid.

Spelares agent Patrick Mörk:

- Det är väldigt stora klubbar i Europa som vill ha Alexander. Så det finns lite att fundera på för han och hans familj.

- Men AIK har under Alm blivit en klubb som ger unga spelare chansen. Se bara hur mycket speltid Alexander har fått under den här försäsongen. Självklart är det ett mycket bra alternativ att förlänga med AIK och satsa allt på att utvecklas och slå igenom i sin moderklubb, säger han.

Han kommer att erbjudas ett A-lagskontrakt inom kort?

- Alexanders avtal med AIK går ut nästa år så diskussioner om en förlängning kommer garanterat upp inom kort.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag