Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Taha Ayari vill gå i sin broders fotspår i AIK

Expressen träffar Taha Ayari i Portugal.
Foto: Anel Avdic.

ALGARVE. Taha Ayari, 17, fick i fjol ett a-lagskontrakt i AIK.

Nu vill han ta för sig och vandra samma väg som brorsan Yasin.

– Jag kan inte vara fascinerad över att vara med utan det gäller att ta plats, säger han.


Se AIK:s träningsmatch mot Bröndby med Expressen Premium

Taha Ayari har inte ens hunnit fylla 18 år men är redan en del av AIK:s a-lag. I fjol fick talangen ett a-lagskontrakt som sträcker sig december 2025.

Ayari, eller ”Ayari Jr” som det kommer stå på matchtröjan i år, har redan tävlingsdebuterat i allsvenskan för sin moderklubb och befinner sig just nu på träningsläger med AIK.

Det är en målmedveten 17-åring som står framför Expressens utsände. Han är inte här för att vara en passagerare i a-laget - utan för att ta plats, lära sig och kämpa om speltid.

– Mina förhoppningar är självklart att spela så mycket och göra det bästa jag kan på varje träning. Jag tar det dag för dag, jag har inte så stora planer, säger Taha Ayari.

Hur känns det att vara en del av a-laget?

– Jättekul men man får lägga det bakom sig. Jag kan inte vara här och vara fascinerad över att vara med utan det gäller att ta plats.

Hyllar brorsan

Var har du fått den inställningen ifrån?

– Brorsan (Yasin Ayari) har gett mig råd. Han vet hur det har varit och hur det ska vara. Jag tar mycket tips från honom och de äldre grabbarna i laget.

Tahas äldre bror, Yasin Ayari, såldes nyligen till Brighton i Premier League. Han gläds åt flytten och tror att mittfältaren kommer göra det bra i England.

– Det är tråkigt så klart att inte ha han här längre men jag är glad för hans skull. Det är aldrig fel att ha en brorsa som vet vad som krävs. Han vet hur det fungerar. Yasin har varit viktig för mig, allt från hur man ska bete sig till vad som gäller på planen.

– Det är jättekul för honom med Premier League och det är ett stort steg men jag tror att han klarar det. Det ska bli kul att följa honom och han inspirerar mig, det är hårt jobb som gäller. Man vill jobba hårdare efter såna nyheter.

Vad har du för bild av Andreas Brännström?

– Jag känner ju Henok bra från förra året. Brännan och Mesut har kommit in nu och båda vet vad de vill och vad som behövs för att vinna. Vi har en bra stab för det.