Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Taha Ali klar för Malmö FF

Taha Ali under första träningen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Taha Ali är nu MFF-spelare.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Taha Ali åkte ur allsvenskan med Helsingborgs IF men stannar ändå kvar i serien.

Yttern har skrivit på för Malmö FF.

– Man vill spela så högt upp som möjligt. Klubbarna kom överens och för mig känns det naturligt att ta steget, säger Ali.

Helsingborgs IF köpte Taha Ali från Örebro inför säsongen 2022. Han skrev på ett fyraårskontrakt med klubben men lämnar redan nu. Trots HIF:s svaga år i allsvenskan, som slutade med nedflyttning till superettan, imponerade Ali så pass mycket att Malmö FF valt att köpa loss honom.

På måndagskvällen i samband med MFF:s första träning för året presenterades den 24-årige yttermittfältaren för sin nya hemmapublik. Han hade då skrivit på ett fyraårskontrakt.

– Det är en ödmjuk men väldigt målmedveten kille som vill framåt hela tiden. Han har fått kämpa hårt för att ta sig fram och det kommer han fortsätta att göra här. Med vårt tränarteam hoppas vi på att kunna utveckla honom den sista biten, säger MFF-sportchefen Daniel Andersson i ett pressmeddelande.

”En sportslig utmaning”

Tidigare har Ali även gjort en lyckad låneperiod hos Västerås, rättare sagt 2021. Något som alltså fick Helsingborgs IF att köpa loss honom inför fjolåret. Men nu är Ali, som möttes av ”hata Helsingborg”-ramsor på träningen på Malmö IP, i stället Malmö FF-spelare.

Rivaliteten mellan HIF och MFF är inget som stört Ali i beslutet att flytta.

– Det är en sportslig utmaning för mig. Jag gjorde det som var bra för min karriär, säger Ali som gjort sig känd som en riktig dribbler.

– Den fotboll som MFF står för, nu också med Rydström i spetsen, är attraktiv och passar mig. Jag tror att jag kan utvecklas och åstadkomma mycket. Det finns alla förutsättningar. Jag ser fram emot att göra debut i MFF-tröjan och visa varför jag är här.

Den säljande sportchefen, Andreas Granqvist i Helsingborg, säger följande:

– Det är aldrig roligt när bra fotbollsspelare lämnar föreningen men vi gör en bra affär för Helsingborgs IF och är nöjda, säger han.

Malmö FF har tidigare i vinter värvat högerbacken Anton Tinnerholm och mittbacken Derek Cornelius.

Henrik Rydström:  ”Tror du jag svarar på det?”