Foto: Bild från C Mores sändning
 Foto: Bild från C Mores sändning

Syrianskas makalösa drömmål - i förlusten

Publicerad

Syrianska åkte på en ny förlust.

Men Södertälje-laget kunde åtminstonde bjuda sin hemmapublik på ett praktfullt drömmål.

Mattias Mete tröstmålade i 1-2-förlusten mot Mjällby - med en fantastisk "van Basten-volley".

- Den sitter klockrent, säger Mete till C More.

Kandidaterna till årets allsvenska drömmål 2013 har varit många.

Men frågan är om inte Syrianska-strikern Mattias Metes fullträff i dag tar hem priset.

- Årets mål i allsvenskan? frågar han sig i C Mores intervju efter matchen.

Med knappt en kvart kvar av matchen mot Mjällby slog han till. Mete smög upp på vänsterkanten och mötte Sebastian Rajalaksos långa crossboll med ett tillslag. 26-åringens volleypärla gick spikrakt upp i Mjällby-målvakten Mattias Aspers bortre kryss.

Ett drömmål som inte så lite påminde om holländske legendaren Marco van Bastens klassiska mål från EM-turneringen 1988.

- Det är en bra boll, jag kollar på bollen hela vägen och den får jag en drömträff. Den sitter klockrent, säger Mete.

Supermålet hjälpte dock inte Syrianska till några poäng. Den allsvenska dunderjumbon fick ännu en gång lämna planen utan framgång.

Förlorade igen

Det såg Andreas Blomqvist till. Mjällby-mittfältaren avgjorde matchen med sitt 2-1-mål i den 82:a minuten. Pär Ericsson gjorde blekingarnas första balja i den första halvleken.

Syrianska har med sju matcher kvar att spela hela elva poäng upp till kvalstrecket.

- Jag vågar inte säga att det är kört, så länge det finns en chans ska vi försöka. Men det är tungt och många poäng att ta igen. Det ser mörkt ut, men vi måste ändå försöka, vi måste ändå göra vårt jobb, säger Mattias Mete.

Mjällby klättrar två positioner tack vare segern, och ligger nu sjua.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag