Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret till Hammarby skapar spekulationer

Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Jesper Jansson, sportchef.Foto: HENRIK ISAKSSON / IBL

Ett Hammarby i ekonomiska svårigheter vädjar till sina supportrar. Lagets delägare – en viss Zlatan Ibrahimovic – ger draghjälp genom att kryptiskt meddela:

”Vi ses på plan.”

Det är svårt att tolka Zlatan Ibrahimovic. Inte sällan är hans utspel en del av ett pr-makeri, men nog blir en och annan Hammarbysupporter ändå exalterad av hans senaste meddelande på Twitter.

Kort efter beskedet att de högsta fotbollsserierna får starta i mitten av juni – utan publik – lade Hammarby upp en kampanjvideo där man uppmanade alla som köpt säsongskort till klubbens hemmamatcher att inte kräva pengarna tillbaka.

Skadad på träning

Zlatan Ibrahimovic, som är delägare i Hammarby, delade videon på Twitter och lade till ett eget meddelande:

”Vi ses på plan”.

38-åringen har kontrakt med italienska Milan fram till den 30 juni, men spekulationerna att han skulle vara aktuell för spel i Hammarby kom igång när han tränade med Stockholmsklubben under coronauppehållet.

– Chansen finns nog, det tror jag. Men det är bara Zlatan själv som vet, sade Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Expressen den 10 maj.

Ibrahimovic har sedan dess återvänt till Italien men reste häromdagen tillbaka till Sverige efter att ha åkt på en vadskada på träning med Milan.

Även om han på nytt väntas åka till Italien – där ligaspelet ska återupptas den 20 juni – nästa vecka, för en ny kontroll, är hans framtid fortsatt osäker.

”Då är det god natt”

Osäker är också Hammarbys ekonomiska situation. Kampanjen riktad mot supportrarna tyder på att läget är tufft.

”Fotbollssäsongen är uppskjuten och vi blickar in i en oviss framtid med spel inför tomma läktare. Som Nordens största publiklag på herrsidan och topp i Norden vad gäller publik på damsidan får det stora ekonomiska konsekvenser för klubben, sannolikt mer än för de flesta fotbollsklubbar”, skriver Hammarby i ett pressmeddelande.

Klubben gick nyligen ut med att man i ett värsta scenario kan tappa upp till 70 miljoner kronor i intäkter i år. Att förbudet mot folksamlingar hävs efter sommaren och publik tillåts på matcherna kan det bli avgörande för klubbens framtid.

– Blir det 15 matcher utan publik och alla som har säsongskort kräver tillbaka sina pengar – då är det god natt, då är det över, har Hammarbys vd Henrik Kindlund sagt i ”Bajenpodden”.

Hammarby har sålt 16 430 säsongsbiljetter till årets säsong.

 

https://twitter.com/Ibra_official/status/1266293787271196675?s=20