Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret på Uefas hot: ”Det vore bisarrt...”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: LAPRESSE / LAPRESSE/SIPA USA SIPA USA
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Uefa hotar att porta spelare som delar i ”Superligan” från EM och VM-spel. 

Det skulle innebära att Sverige kan få klara sig utan Victor Nilsson-Lindelöf och Dejan Kulusevski i kommande EM-slutspelet. 

– Det vore bisarrt och ett beslut som inte är sunt, säger landslagets och AIK:s Sebastian Larsson. 

Det var i dag som beskedet om Superligan slog ned som en bomb i fotbollsvärlden. Milan, Inter och Juventus, spanska Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid samt från England Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham gick ut officiellt med att de skulle bilda en ny Superliga. 

”Tolv av Europas ledande fotbollsklubbar har i dag gått samman för att meddela att de har kommit överens om att bilda en ny turnering, med matcher mitt i veckan, Superligan, som ska styras av grundarklubbarna”, skrev de i ett gemensamt uttalande som publicerades på de flesta av klubbarnas hemsidor sent på söndagskvällen. Efter det har Uefa tagit i med hårdhandskarna mot klubbarna. Uefas president Alexander Ceferin bekräftar för journalisten Fabrizio Romano att spelare som tillhör klubbar som deltar i ligan kommer att portas från spel i VM och EM.  

”Vore bisarrt”

Det skulle innebära, om det nu blir verklighet, att Sverige får klara sig utan Dejan Kulusevski och Victor Nilsson-Lindelöf i sommarens EM-slutspel. Om planerna nu blir verklighet. Landslagets och AIK:s Sebastian Larsson menar att hela idén med ”Superligan” inte är bra.

– Spontant känner man att det är tråkigt. Om man utgår från ett svenskt perspektiv så kommer det att förstöra mycket för väldigt många. Inte minst den här drömmen om att nå till de stora turneringarna. Drömmen att springa ut till en sådan turnering. Sedan kanske Champions League blir någon form av Europa League och Europa League blir någon form av Conference League och vad sa vi svenska klubbar slåss om då? 

–– Någon form av D-turneringen i Europa? Jag vet inte, det är bara någon form av snabbanalys från mig, säger han. 

Tror du att det blir verklighet att ni kan få spela ett EM utan Victor Nilsson-Lindelöf och Dejan Kulusevski till exempel?

– Jag har inte haft så mycket fokus på det i dag. Men samtidigt kan det inte ske heller. Det hoppas jag verkligen. Vad har spelarna gjort för att de ska uteslutas? Det vore bisarrt. Två månader från ett slutspel, ska folk då gå och stänga av spelare? Det varken tror jag tycker att det skulle vara ett sunt beslut.