Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Svaret om floppen: ”Svårt att förstå det”

Eman Markovic.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
IFK Göteborgs tekniske direktör Ola Larsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Eman Markovic, 24, är kvar i IFK Göteborgs frysbox.

Under sommaren gjorde Blåvitt allt för att göra sig av med norrmannen – men Markovic valde att tacka nej till de alternativ som klubben presenterade.

– Jag har svårt att förstå det perspektivet, säger IFK:s tekniske direktör Ola Larsson, 45, i Tuttosvenskan.

Eman Markovic.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Eman Markovic värvades till Blåvitt från IFK Norrköping för drygt ett år sedan och kostade enligt uppgifter närmare 4 miljoner kronor. Hans kontrakt sträcker sig över 2025, men den 24-årige norrmannen har inte spelat för Blåvitt sedan inhoppet mot Elfsborg i mitten av juli och i de senaste matcherna har han inte tagit plats i truppen av konkurrensskäl. 

Faktum är att han inte ens deltar i den kollektiva träningen. Under fredagens träning på Kamratgården tränade Markovic återigen vid sidan av laget.

Expressen har tidigare berättat att Blåvitt har försökt göra sig av med spelaren och GP rapporterade i somras att klubben var överens med superettans sensationslag Utsikten om en utlåning som skulle gälla säsongen ut, men Markovic tackade nej.

Nu uttalar sig Ola Larsson, teknisk direktör i Blåvitt, om den speciella situationen.

– Det handlar mycket om vad spelarna själva vill göra och det är inte bara att skeppa iväg folk. Vi har haft Eman Markovic här där vi tydligt har visat att han inte kommer att lira så mycket med oss i höst, helt enkelt. Därför har vi försökt hitta en lösning och vi har hittat några lösningar som jag tycker har varit bra för honom, men han själv har inte tyckt det, säger Larsson i det allsvenska magasinet Tuttosvenskan.

IFK Göteborgs tekniske direktör Ola Larsson.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Fotboll handlar om att tävla”

Han utvecklar:

– Det får man i viss mån ha respekt för, men däremot har jag ibland svårt att förstå det perspektivet. För mig handlar fotboll om att tävla och att göra sitt bästa och om jag inte får spela vill jag spela någon annanstans. Om jag då har möjlighet att spela någon annanstans – då hade åtminstone jag tagit den chansen ganska snabbt. Jag tycker att det här perspektivet om att tävla är väldigt, väldigt viktigt – och vi måste ha spelare i vår verksamhet som vill vara med och tävla hela tiden.

Ola Larsson tycker att många spelare i dagens Blåvitt har höjt sig avsevärt av den tuffare konkurrensen och säger att han uppskattar det mycket. 

På frågan om hur Eman Markovic motiverar att han inte lämnat klubben svarar den tekniske direktören:

– Ja... Om jag ska vara ärlig tror jag faktiskt att ni får ringa Eman och ställa den frågan till honom för jag skulle gärna vilja höra det själv faktiskt.