Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svaret: ”Jag tar inte så allvarligt på det”

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Sead Haksabanovic.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Sead Haksabanovic vill lämna IFK Norrköping. 

I en intervju med SportExpressen riktar han kritik mot hur Peter Hunt hanterat hans situation. Nu svarar IFK:s ordförande.

– Det Sead säger får stå för honom. Jag har ingen kommentar till det, säger han.

IFK Norrköping köpte i somras loss Sead Haksabanovic, 21, från Premier League-klubben West Ham. Övergången innebar att Haksabanovic blev ett av de dyraste nyförvärven till allsvenskan genom tiderna. Nu vill stjärnan lämna klubben.

SportExpressen kunde i förra veckan berätta att en Red Bull-klubb lagt ett bud på Haksabanovic. Nu berättar också spelaren i en intervju om intresset för honom där han dessutom riktar skarp kritik mot IFK:s ordförande Peter Hunt.

– Vad IFK tycker vet jag om men hur en del av IFK beter sig är en annan sak. Jag tycker att ordförande Peter Hunt behandlar mig som luft och visar noll respekt och det är snällt sagt från min sida, säger han i intervjun.

Peter Hunt svarar på Haksabanovics kritik

IFK Norrköpings ordförande Peter Hunt bemöter kritiken när SportExpressen når honom på telefon.

– Jag vill inte kommentera det överhuvudtaget. Vi har 3,5 år kvar med Sead på ett avtal och jag känner igen det här emellanåt när det finns rådgivare som har synpunkter på hur vi hanterar affärer. Men som sagt, jag kan inte ens kommentera det. Du får nöja dig med det. Vi kommenterar inte den här typen av påståenden. Vi har ganska bra koll och jobbar ganska hårt med att sätta truppen inför kommande säsong. Sedan vad enskilda spelare vill eller tycker har jag ingen kommentar till, säger Hunt inledningsvis.

Hur resonerar du kring det som Sead säger om dig och hur Norrköping hanterat hans situation?

– Nja, jag tar inte så allvarligt på det. Det finns alltid synpunkter om ett och annat men återigen, jag kan inte gå in i någon polemik eller kommentera det överhuvudtaget.

Hur upplever du att dialogen är med Sead och personerna som företräder honom?

– Jag är inte så nära Sead i den dagliga verksamheten men vi har inte haft några bekymmer överhuvudtaget utifrån vårt samarbete. Vi har som sagt inte haft några problem och det Sead säger får stå för honom. Jag har ingen kommentar till det.

På frågan om Hunt blir förvånad eller upprörd över kritiken svarar han:

– Nej, inte alls.

Enligt Sead finns det bud på bordet. Vad kan du säga om hans situation och eventuella förhandlingar?

– Det är helt galet om vi ska kommentera varenda uppkommet rykte, förslag eller diskussion. Vi kan inte gå ut och kommentera enskilda ärenden. Återigen, jag har inget att kommentera.