Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅNFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
 Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN

AIK:s besked – efter uppgifterna om Isak

Publicerad

Borussia Dortmund öppnar för en utlåning av Alexander Isak.

I AIK-land drömmer man om en återkomst – men förmodligen förgäves.

– Allsvenskan är uteslutet för honom, säger sportchefen Björn Wesström.

Två inhopp i Bundesliga. Totalt 13 minuters speltid. Alexander Isak är fast på bänken eller på läktaren i storklubben.

Dortmund öppnar för utlåning

Det har tidigare snackats om en utlåning till Real Sociedad, men den senaste tiden har det varit tyst om den 18-årige supertalangen.

Michael Zorc, sportchef i Borussia Dortmund, berättar i en intervju med Ruhrnachrichten att Alexander Isak kommer att lånas ut.

– Det är en svår situation för honom. Aubameyang - som har ifrågasatts för sin professionalism - är sällan skadad och har orken att spela 90 minuter hela tiden, säger Zorc.

– Vi ser över situationen och pratar också med hans agent, för att se vad som blir bäst.

Tonar ner en återkomst

Under AIK:s premiärträning på Skytteholms IP på onsdagen, kom naturligtvis frågan om Alexander Isak upp. Nyheten hade självklart nått AIK-lägret.

Men lika snabbt som frågan kom upp - var AIK lika snabba med att tona ner det hela.

– Vi har dialog och i nuläget är allsvenskan helt uteslutet för honom. En utlåning är inte aktuell, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till SportExpressen.

"Kommer dröja innan vi ser Isak i AIK"

Wesström fortsätter:

– Alexander Isak spelar på en nivå, som gör att de kanske inte alltid är fullt i spel. Ibland blir det ett läge och ibland blir det inte ett läge. Än så länge har det inte varit det. Vi följer Isak, (Nabil) Bahoui, (Alexander) Milosevic och (Robin) Quaisons karriärer och de följer vår. Vi är i just nu, vad ska man säga, särbos, säger han.

– Jag tror det kommer dröja ett tag innan vi ser Alexander Isak i AIK igen. Inget är absolut omöjligt, men det finns en smula realist i mig också.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag