Supportrarna krävde svar: ”Jag tycker inte om det…”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES/JOHAN VALKONEN JOHAN VALKONEN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

BORÅS. Sjätte raka matchen utan seger och kraftiga burop.

Direkt efter förlusten mot Elfsborg fick Mikael Stahre och Marcus Berg förklara sig framför Blåvitts supportrar. 

– De vill inte att IFK Göteborg ska förlora fotbollsmatcher. Där har vi en samsyn, säger tränaren. 

– Det är väl mitt ansvar som kapten kanske, annars tycker jag inte om det, säger anfallaren. 

Elfsborg slog IFK Göteborg med 3-1 på Borås Arena och gästerna var aldrig riktigt nära att ta poäng, även om Marcus Berg smällde in kvitteringen i första halvlek. 

– Sedan satte vi oss i skiten med bara några minuter kvar (till paus), helt jävla obegripligt. Och i början på andra halvlek släpper vi in ett mål på en gång och då blir uppförsbacken kraftig. Det är inte bara en uppförsbacke utan då har vi packning och hela skiten på oss. Vi gör sedan ett försök men klarar inte av att hantera de avgörande momenten, säger Mikael Stahre, som var imponerad av motståndet. 

– Elfsborg har en jävla massa spring i benen och jag gillar ju deras sätt att spela fotboll, inget snack om det. Intensiteten är högre än vår. Samtidigt tappar vi bollen helt oprovocerat och det måste vi hem och jobba på. 

Stahre och Berg framför supportrarna.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES

”Fullt medveten om det”

IFK Göteborg inledde serien starkt och vann tre raka matcher. Sedan dess har det gått betydligt tyngre och laget har bara tagit två poäng på de sex senaste omgångarna. När slutsignalen ljöd buade det blåvita bortaföljet. Mikael Stahre och lagkaptenen Marcus Berg knallade bort och försökte prata med de uppretade supportrarna. 

– Det var som vanligt: stor passion, stort hjärta, stort engagemang. De vill inte att Blåvitt ska förlora fotbollsmatcher och där har vi en samsyn. Jag svarade på frågorna jag hörde, jag är fullt medveten om att vi inte är tillräckligt bra. Det finns inget annat än att köra och göra det bättre, säger Stahre. 

Marcus Berg har förståelse för supportrarnas frustration. 

– Jag är också väldigt frustrerad. Det är mer att gå dit och lyssna, det är väl mitt ansvar som kapten kanske, annars tycker jag inte om det. Man går dit och lyssnar så att de får ur sig lite, det är väl det det handlar om. Sedan om det är så konstruktivt vet jag inte, det är mycket känslor efter en förlust. Jag minns inte riktigt vad de sa, säger han. 

Kevin Yakob, som fick fylla luckan efter Tobias Sana på vänsterkanten, säger att spelarna är minst lika besvikna som klubbens anhängare. 

– Det är inte okej för en klubb som IFK Göteborg att ha sex matcher utan vinst. Vi måste vara bättre och det är upp till oss som grupp att hitta lösningar och vinna matcher framöver.

Marcus Berg spelade 90 minuter, men såg ut att dras med lite skavanker. På frågan om hur kroppen mår svarade han: 

– Så där. Efter förlust… en tuff match, det känns bara skit om jag ska vara ärlig. Men det är bara upp på hästen igen som gäller och vi har en match kvar före uppehållet, men det känns så klart inte alls bra just nu. Vi förlorar med 3-1, det finns inte mycket att säga. 

Foto: ADAM IHSE / TT NYHETSBYRÅN

Berg: ”Nu är jag jävligt negativ”

IFK Göteborg har en match kvar före uppehållet: Gif Sundsvall hemma på Gamla Ullevi på lördag. 

– Det måste vara en trea. Sedan får vi gå igenom lite saker och försöka ta det här framåt. Jag hatar att stå efter förluster och analysera vårt spel, men det är klart att vi har chanser att kunna få ett bättre resultat. Det handlar om att göra mål, vi gjorde ett och de tre. Då förlorar man. Nu står jag här och är jävligt negativt, men just nu är det tungt. Det gäller att hitta ny energi till nästa lördag, säger Marcus Berg. 

Glädjeämnena i det blåvita lägret var få, men Mikael Stahre hittade i alla fall ett. 

– Jag vill passa på att säga att Johan Bångsbo är en av planens absolut bästa spelare, nu kollar jag främst på de blåvita, men jag tycker att han är oerhört bra precis som Elfsborgs centrala mittfältare. De är de jag tycker sticker ut, säger Stahre.