Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supertalangens första mål i Bajens storseger

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Hammarbys nigerianske supertalang Akinkunmi Amoo har presenterat sig.

18-åringen stod för två mål när Hammarby slog FC Gute med 5-0 och blev klara för svenska cupens gruppspel. 

Division 2-klubben FC Gute hoppades stå för en knall när man tog emot Hammarby i kvalet till svenska cupens gruppspel. Men redan i matchens inledning skulle gottlänningarna hamna i uppförsbacke.

I den fjärde minuten drog Jeppe Andersen på ett skott utanför straffområdet som seglade in mellan händerna in under ribban bakom Gute-målvakten. Hammarby kom till start med ett så gott som ordinarie lag. Men på topp fick nigerianske talangen Akinkunmi Amoo chansen att visa upp sig – och tog den. 

Hammarby vidare i svenska cupen

Efter halvtimmen frispelades 18-åringen som enkelt kunde rulla in 2-0. Innan första halvlek var till ända hade Bajen definitivt punkterat matchen när Dennis Widgren placerade in 3-0.

Sedan Amoo presenterades i somras har det totalt blivit fyra inlopp för talangen i allsvenskan där han ännu är mållös. Men innan torsdagens möte var över hade talangen hunnit bli tvåmålsskytt. Med ett läcker chip över målvaken satte 18-åringen 5-0 som även blev slutresultatet för Hammarby som därmed är klara för nästa års gruppspel.