Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Superguide till allsvenskan – 196 sidor om fotbollsfesten

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Foto: MATHILDA AHLBERG / BILDBYRÅN

Äntligen är våren här!

Allsvenska premiären närmar sig med stormsteg – och nu är Expressens årliga fotbollsmagasin ute i butik.

Du får allt du behöver veta inför seriestarterna i allsvenskan, damallsvenskan och superettan. 

Med bara veckor kvar till de allsvenska premiärerna har Expressens årliga allsvenska magasin släppts i butik med 196 sidor om fotbollsfesten.

Där får du som läsare ta del experternas tips, de bästa analyserna och statistiken, reportage och intervjuer med de hetaste stjärnorna – och mycket, mycket mer.

– Det kommer bli en sprudlande och dramatisk allsvenska. Topplagen har värvat friskt och spänt musklerna rejält inför säsongen, konstaterar Expressens fotbollsreporter Anel Avdic. 

Getingbetyg, experttips och spelprogram

Magasinet bjuder bland annat på:

Getingbetyg på alla spelare, lagdelar och tränare i de tre ligorna.

Spelprogrammen och tv-matcherna.

Experttips, fakta och statistik.

Listor, paneler och nostalgi.

– Med den här maffiga säsongsguiden kommer man väl förberedd till de tre seriestarterna. Alla fotbollsvänner som gillar bokstäver och siffror har läsning som räcker långt in på säsongen, säger Johan Hedell, redaktör för Expressens sportmagasin.

Tre snabba om damallsvenskan med Expressens Vendela Ögren

Hur kommer säsongen att sluta?
– Efter två SM-guld kommer Rosengård få det tufft i jakten på tredje raka. Jag tror vi får se en ännu tajtare toppstrid med ännu fler utmanare om guldet.


Finns det några extra heta nyförvärv?

– Inlånad från Chelsea har Hammarby hittat en jättetalang i japanskan Maika Hamano. 18-åringen är superspännande och det visar att damallsvenskan fortfarande är relevant.


Vad sticker ut med årets allsvenska?

– IFK Norrköping! För första gången i klubbens historia spelar man i damallsvenskan och supportrarna visade redan förra säsongen att man är att räkna med på läktaren. Jag längtar redan till rivalmötet mot Linköping.

Tre snabba om herrallsvenskan med Expressens Anel Avdic

Hur kommer säsongen att sluta?
– Det kommer bli en sprudlande och dramatisk allsvenska. Topplagen har värvat friskt och spänt musklerna rejält inför säsongen, därför räknar jag också med en hetlevrad och jämn guldstrid. I botten kommer Jocke Persson, Olof Mellberg och Magnus Haglund att fäktas om ett allsvenskt kontrakt. Jag tror att Djurgården vinner och att Varberg och BP ramlar ur.


Finns det några extra heta nyförvärv?

– Urvalet är stort. Men Elias Hagen i IFK Göteborg, Viktor Fischer i AIK, August Mikkelsen i Hammarby och Stefano Vecchia i Malmö FF följer jag med spänning. Även Taha Ali. Står han pall för trycket? Sedan vill jag slå ett slag för Victor Lind i IFK Norrköping, han kan nog bli en snackis. Tror även att Kalmar gjort en bra värvning i Mileta Rajovic.


Vad sticker ut med årets allsvenska?

– Gapet mellan toppen och botten är större än på länge. Sedan tycker jag att Djurgården och BK Häcken är en och i vissa fall två nivåer större än vissa konkurrenter. Bägge klubbarna har byggt sina trupper på ett imponerande vis.