Christian Rubio under sin tid i Djurgården. Foto: NILS PETTER NILSSONChristian Rubio under sin tid i Djurgården. Foto: NILS PETTER NILSSON
Christian Rubio under sin tid i Djurgården. Foto: NILS PETTER NILSSON
Alireza Haghighi Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNAlireza Haghighi Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Alireza Haghighi Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Sundsvall värvar – duon är på väg in

Publicerad

Gif Sundsvall har tappat flera meriterade namn under vintern. Men nu ser Joel Cedergren ut att få två välbehövliga förstärkningar.

Enligt SportExpressens uppgifter är förre AFC-målvakten Alireza Haghighi och Djurgården-spelaren Christian Rubio på väg till klubben.

Den allsvenska premiären är drygt två veckor bort och många av lagen har sakta men säkert börjat sätta sina lagbyggen. 

Ett av lagen som fortfarande jagat förstärkningar är Gif Sundsvall. 

Tappat tunga namn

I februari stod det klart att nyckelspelaren Tommy Naurin opererat knät och han väntas därmed vara borta en tid, vilket betyder att det finns en lucka att fylla på målvaktssidan.

Klubben har sedan tidigare tappat flera tunga pjäser som till exempel Lars Krogh Gerson, Eric Larsson och Marcus Danielson.

Men nu ser Gif Sundsvalls tränare Joel Cedergren ut att få två välbehövliga förstärkningar lagom till allsvenskan drar i gång.

Sundsvall värvar in två meriterade namn

Enligt SportExpressens uppgifter är den förre AFC Eskilstuna-målvakten Alireza Haghighi och Christian Rubio på god väg till Gif Sundsvall. 

Haghighi tas in till klubben på ett korttidskontrakt fram till sommaren, eftersom att han är väldigt mån om att få speltid inför sommarens VM-slutspel i Ryssland då han siktar på att behålla sin målvaktsplats i Iran.

Gällande Rubio handlar det om ett lån fram till sommaren. Affärerna är väldigt nära att bli klara och om inget oförutsett händer den närmsta tiden väntas spelarna ansluta till Cedergrens bygge.

SportExpressen har sökt Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom och spelarnas rådgivare Blash Hosseini för en kommentar.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag