Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sundsvall nobbar bud på Hallenius

Foto: ERIK MÅRTENSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Apoel Nicosia har lagt ett första bud på GIF Sundsvalls anfallare Linus Hallenius.

Enligt SportExpressens uppgifter ligger budet på dryga två miljoner kronor - men kan stiga till mer än fyra miljoner kronor om vissa prestationsbaserade bonusar faller ut.

Men Sundsvall har tackat nej till budet.

- Det var för dåligt, det är inget som är nära, säger sportchefen Urban Hagblom.

Redan när Linus Hallenius satt på ett utgående kontrakt förra året ville Apoel Nicosia från Cypern värva Gif Sundsvalls anfallare. De lade då fram ett kontraktsförslag till anfallaren. Ett kontraktsförslag som 30-åringen valde att nobba och skriva på ett nytt femårsavtal med ”Giffarna.”

Men för någon månad sedan höll klubben en presskonferens där de gick ut med att klubbens ekonomiska situation är värre än väntat och att klubben måste sälja spelare för att få ekonomin att gå ihop.

Hallenius, David Batanero, William Eskelinen och Juanjo Ciercoles, är ett par av spelarna som Sundsvalls skulle kunna generera Sundsvall en del pengar vid en försäljning.

Nu har ett första bud kommit på lagkaptenen Linus Hallenius. Och återigen är det från cypriotiska Apoel Nicosia. Enligt SportExpressens uppgifter ligger budet på dryga två miljoner kronor men kan stiga till lite över fyra miljoner om vissa prestationsbaserade bonusar faller in.

Budet har dock nobbats av Gif Sundsvall.

- Det är mer att vi har en dialog där, utifrån situationen som vi är i, men det är inget som är nära angående Linus, säger Urban Haglbom .

Ni nobbade budet, då ni ansåg att det var för dåligt?

- Ja, det var för dåligt, så är det. Vi vet att det finns intresse för Linus och en del andra av våra spelare och med tanke på situationen vi är i är det kanske en del som försöker utnyttja det.

Ni har haft en del möten med potentiella investerare i dagarna, hur har den dialogen fortlöpt?

- Ja, vi har haft ett antal möten med företagare i Sundsvallsregionen för att se vad vi kan göra och presentera projekt som de är intresserade av. hade de inte varit intresserade av att göra något hade det nog inte kommit på mötena som vi haft, och det har det ju gjort.

- Vi jobbar stenhårt i föreningen för att vi ska hitta lösningar.