Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succéspelaren avslöjar intresset från mästarna

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN / TT NYHETSBYRÅN

Intresset för Felix Hörberg, 19, är stort efter succéåret i allsvenskan.

En av klubbarna som har högeryttern på sin radar är AIK.

Det bekräftar han nu själv.

– Jag vet att AIK är intresserade, säger han i podcasten ”Studio Allsvenskan”.

Trelleborgs FF hade en tung säsong i allsvenskan i fjol och trillade ur högsta serien. 

En av få ljusglimtar hos skåningar var den 19-årige mittfältstalangen Felix Hörberg som fick stort förtroende. Hörberg spelade samtliga 30 matcher i allsvenskan (27 från start) och svarade för fyra mål och två assist.

Högerytterns framfart har dragit till sig intresse från både svenska och utländska klubbar. I november kunde SportExpressen avslöja att han scoutades av klubbar från Ryssland, Holland och England när Trelleborgs ställdes mot Östersund.

Så här sa Hörberg om intresset då:

– Det är jättesmickrande. Men jag får inte tänka på det för mycket, utan försöka spela mitt spel och göra en så bra match som möjligt. Men det klart att det är jättesmickrande att folk är intresserade och tittar. Det är en boost när det varit en tung period, det är ett kvitto.

”Redo för utmaningar”

På onsdagen gästade 19-åringen podcasten ”Studio Allsvenskan” och berättade att flera utländska klubbar samt svenska mästarna AIK är intresserade av honom.

– Jag vet att AIK är intresserade och det finns intresse från Belgien och någon klubb i Ryssland, berättar han i programmet. 

Men han utesluter heller inte en fortsättning med Trelleborg i superettan.

– Vi får se vad som händer. Samtidigt är superettan ingen dålig serie. Det viktigaste för mig är att få spela. Jag vill fortsätta utvecklas, det gör man inte om man sitter på en bänk. Samtidigt är jag redo för att anta utmaningar.

Inget konkret intresse 

Men enligt Trelleborgs klubbdirektör Mattias Kronvall har det ännu inte kommit in något konkret kring Felix Hörberg.

– Vi vet om att det finns intresse kring honom och vissa klubbar har förhört sig om spelaren, men det är ju ganska vanligt. Men vi har inte blivit kontaktade av någon klubb med ett konkret intresse, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Hörbergs kontrakt med Trelleborg sträcker sig över säsongen 2020.