Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succémålvakten är nära en förlängning

Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Budimir Janosevic är numera förstemålvakt i AIK - och räddade en poäng med sina räddningar mot IFK Norrköping. 

Enligt SportExpressens uppgifter är han nu nära en förlängning med AIK. 

Om inget oförutsett händer ser det ut som att 31-åringen skriver på för ytterligare ett år i den svartgula tröjan. 

– Vi är längre fram i dag än för en vecka sedan, säger Janosevic efter matchen mot IFK Norrköping.

Under Rikard Norling sågs Budimir Janosevic som andremålvakt och det var aldrig aktuellt att förlänga med den 31-årige serben i början av året. Men efter att AIK bytt tränare och sportchef och Janosevic spelat åt sig platsen som förstemålvakt framför Jacob Haugaard, har nu kontraktsförhandlingarna mellan parterna pågått ett tag. Det har dock gått trögt men ett genombrott har varit på gång. Nu ligger också ett kontraktsförslag på bordet från AIK till Janosevic, och det handlar i första hand om ett kontrakt över säsongen 2021. 

”Älskar att spela för AIK”

Janosevic, som tidigare tillhört Brommapojkarna, har varit tydlig med att han vill spela kvar i AIK, men att det funnits alternativ från andra allsvenska klubbar. Att stanna i Sverige och Stockholm har varit målvaktens prioritet nummer ett. 

- Vi får se hur det blir. Jag älskar att spela får AIK och vill stanna. Jag trivs bra i Stockholm och vill stanna i Sverige. Det har varit lite intresse från andra klubbar, men vi får se. 

- Jag kan inte vänta för länge heller för hela min familj är beroende av vad jag gör. Vi är inne på vårt fjärde år i Sverige och få kan man ansöka om ett permanent visum. Det är det jag vill ha oh siktar på. Därför måste jag veta rätt snart hur det blir med AIK. Jag kan inte vänta till november eller december, sa Janosevic till SportExpressen för en dryg månad sedan

Skriver på för ett år till 

Enligt SportExpressens uppgifter talar nu också allt för att han förlänger sitt kontrakt med AIK och händer inget oförutsett den närmaste tiden skriver 31-åringen på för AIK över säsongen 2021. 

Janosevic hade rejält mycket att göra under gårdagens match mot IFK Norrköping på bortaplan och framför allt i inledningen av första halvlek och inledningen av den andra, fick han göra ett antal kvalificerade räddningar. 

Efter matchen säger Janosevic följande om kontraktsläget:

– Vi är nära men inget är klart. Det återstår några tekniska detaljer, men tills jag har skrivit på något så är ingenting klart. Så länge stämpeln och underskriften saknas så är allt möjligt. AIK har goda intentioner, men vi är inte överens än.

Hur nära?

– Vi är närmare i dag än vad vi var för en vecka sedan.