Michael Olunga gjorde stor succé. Foto: C More Sport.Michael Olunga gjorde stor succé. Foto: C More Sport.
Michael Olunga gjorde stor succé. Foto: C More Sport.
Djurgårdstränaren Pelle Olsson. Foto: Lennart Månsson / BildbyrånDjurgårdstränaren Pelle Olsson. Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån
Djurgårdstränaren Pelle Olsson. Foto: Lennart Månsson / Bildbyrån

Succé för Michael Olunga i Djurgården

Publicerad

Sköt Michael "Ingenjören" Olunga till sig ett kontrakt med Djurgården?

Den meriterade 21-åringen dundrade in 2-0 mot Ålesund med ett skott rakt upp i krysset.

– En väldigt målfarlig och intressant spelare, säger tränaren Pelle Olsson till C More.

Här är en ljusglimt i Djurgårdens annars ganska dystra försäsong med tanke på Kerim Mrabtis skada och tappet av lagkaptenen Emil Bergström.

Provspelande och meriterade kenyanen Michael Olunga visade framfötterna i segern mot Ålesund på Tele 2 arena.

21-åringen byttes in i 60:e minuten i stället för Sebastian Andersson, som satte 1-0 på en nickskarv i första halvlek. Ställningen var då fortfarande 1-0. Och efter tio minuter på planen presenterade Olunga sig direkt för hemmapubliken.

Jesper Karlström bröt ett uppspel på Ålesunds vänsterkant, och via Sam Johnson gick bollen vidare till Olunga som stod placerad strax utanför straffområdet. 21-åringen hann måtta och fyrade i väg ett vänsterskott som gick raka vägen upp i krysset till 2-0.

"Väldigt målfarlig"

Målet var Olungas andra i Djurgårdströjan – han nätade även mot Steaua Bukarest under lagets träningsläger i Turkiet.

– Han är väldigt målfarlig. Han sköt det lösaste skott jag sett gå in (mot Steaua). Nu gjorde han tvärtom – det var bland de hårdaste skott jag har sett. Så han har en bred repertoar. Han är på rätt plats i straffområdet. En väldigt intressant spelare, säger tränaren Pelle Olsson till C More.

I mittförsvaret gjorde nyförvärven Marcus Hansson och Jacob Une Larsson sin första match tillsammans.

– Det såg väldigt bra ut. De spelade beslutsamt och med marginal hela tiden, säger Olsson.

Michael Olunga prisades som "Årets spelare" i kenyanska högstaligan i fjol och spelar i landslaget. Han går under smeknamnet "Ingenjören" eftersom han parallellt med sin fotbollskarriär utbildat sig på en teknisk högskola.

Och efter att han har lovordats av sportchef Bosse Andersson och tränaren Pelle Olsson pekar mycket på att 21-åringen kommer att få kontrakt med Djurgården.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag