Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strömstedt hoppar av: ”Hade gärna fortsatt”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Efter sluten omröstning valde AIK Fotbolls medlemmar att rösta fram Robert Falck som ny styrelseordförande.

Men Faje Gani och Per Bystedt tog inte plats i styrelsen, vilket gick emot valberedningens förslag.

I samband med årsmötet valde också valberedningens Niklas Strömstedt att hoppa av sitt uppdrag efter bara ett år på posten.

– I min värld får jag inte ihop den ekvationen, säger han.

AIK Fotbolls årsmöte under tisdagskvällen pågick i nästan fem timmar. Där röstades en ny ordförande fram i 56-årige Robert Falck som därmed ersätter Eric Ljunggren.

Ljunggren fortsätter som ledamot den nya i styrelsen.

Det stora samtalsämnet inför årsmötet var utifall klubben skulle ha en ”speglad” styrelse – det vill säga samma styrelse i AIK Fotbollsförening som i AIK Fotboll AB – vilket en motion anförde.

Niklas Strömstedt hoppar av valberedningen

Medlemmarna på årsmötet röstade ja till motionen. Samtidigt uppstod en sluten omröstning kring vilka medlemmar som skulle ta plats i Fotbollsföreningens styrelse.

Där röstade medlemmarna emot valberedningens förslag om att den sittande AB-ordföranden Per Bystedt och AB-ledamoten Faje Gani skulle ta plats även i FF-styrelsen.

Enligt DN uppstod heta känslor, och duon lämnade lokalen så fort den slutna omröstningen var klart.

Det blev hårt även för valberedningens Niklas Strömstedt som valde att hoppa av uppdraget efter bara ett år.

– Jag tycker om föreningsdemokrati och jag accepterar så klart utslaget av omröstningen även om valberedningen efter ett gediget, svårt och mycket spännande arbete gjort en annan bedömning om vad som skulle varit bäst för AIK Fotboll kommande år. Men i en förening är det medlemmarna som bestämmer, säger Niklas Strömstedt.

AIK Fotbolls styrelse

Robert Falck, ordförande

Helena Roxtorp

Anders Appell

Joen Averstad

Marianne Bogle

Patrick Englund

Tomas Franzén

Eric Ljunggren

Jonas Svanberg

Nazanin Vaseghpanah, suppleant

Hade gärna fortsatt

Vad är anledningen till att du lämnar?

– Jag visste att medlemmarna av Simon Strand uppmanats att rösta kvar den sittande valberedningen trots att de strax innan röstat bort samma valberednings styrelseförslag. I min värld får jag inte ihop den ekvationen. Antingen har man förtroende eller inte. Jag hade gärna fortsatt men med det i ryggen var det inget svårt beslut att tacka nej, säger Strömstedt.

Han utesluter dock inte vidare engagemang i framtiden. Han ser också positivt på framtiden för AIK Fotboll.

– Det finns väldigt många bra människor som jobbar i AIK Fotboll, både på kontoret och i styrelsen och valberedningen. Jag tycker framtiden ser mycket ljus ut och jag önskar alla lycka till.