Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Straffilskan: ”Tycker definitivt det är straff”

Allsvenska snackisar från Helsingborg, Kalmar-AIK och Blåvitt-Malmö.
Eric Kahl drar Douglas Bergqvist i tröjan.Foto: Dplay
Douglas Bergqvist.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

KALMAR/STOCKHOLM. Kalmar FF hade flera straffsituationer mot AIK. 

Då rasar flera Kalmar-spelare mot domarna efter matchen.

– Jag är stark men det går inte alltid att stå upp, säger Douglas Bergqvist. 

– Oturen grinar oss i ansiktet, säger Viktor Elm.

Det blev 0-0 efter flera uppmärksammande situationer mellan Kalmar och AIK.

Kalmar FF fick Alexander Ahl Holmströms mål bortdömt för en tveksam offside i första halvlek.

Därefter ropade hemmalaget på straff flera gånger i andra halvlek. Bland annat efter att bollen åkt upp på armen på Per Karlsson och Sebastian Larsson och framför allt efter att Eric Kahl dragit Douglas Bergqvist i tröjan.

– Jag försöker skjuta, jag är framför målet och vill göra mål i debuten, men han drog mig bakåt, säger Bergqvist efter matchen.

Douglas Bergqvist fortsätter: 

– Jag är stark men det går inte alltid att stå upp, jag kunde inte stå upp. Jag tycker definitivt att det är straff.

Nanne Bergstrand: ”Feg domarkår”

Bergqvist är också upprörd över det bortdömda målet.

– Han drar mig i tröjan och jag tappar balansen. Det gick inte att skjuta. Det är surt att inte få med sig den, vi hade många straffsituationer och det bortdömda målet. Vi borde ha fått det målet också.

Eric Kahl tycker inte att han förtjänade en straff emot sig.

– Jag har inte sett situationen, det enda jag kommer ihåg är att jag rörde honom lite grann och jag tycker att det var en väldigt liten kontakt, säger Kahl.

Ingen tröjdragning?

– Jag har ingen aning.

Viktor Elm håller däremot med Bergqvist.

– Det var ett solklart drag i tröjan bakifrån. Det var en hands också och sedan målet vi gör, det är inte offside. Oturen grinar oss i ansiktet, säger Elm.

Även Nanne Bergstrand går hårt åt domarna på presskonferensen efter matchen.

– Jag står 50 meter från situationen, jag ser den inte fullt ut. Däremot visade det sig att målet vi fick bortdömt var väldigt tveksamt, det var inte offside. Det är snabba beslut, ibland har man det med sig och ibland emot sig, säger Bergstrand och fortsätter:

– Det är mer helheten som jag tittar på hur domarna dömer och att man skyddar sig bakom vem som började en förseelse. Hade jag varit domarbas i Sverige hade jag inte varit nöjd hur domarna hanterar fasta situationer. Vi har en väldigt feg domarkår när det gäller fasta situationer. Nu får vi väl straff emot oss i nästa match...

Nabil Bahoui: ”Kalmar får göra vad de vill”

Nabil Bahoui ger inte mycket för Kalmars rop på straff.

– Jo men vi har haft åtta matcher i rad där vi skulle haft straff. Det är bara att acceptera (för Kalmar), vad ska jag säga? Vi skulle haft åtta straffar med oss på de åtta senaste matcherna, det är bara konstigt att skrika på straff varje gång Kalmar sköt. För mig är det inte rimligt, säger Bahoui.

Störde det dig?

– Nej, det är okej. Det är inga supportrar så man hör allt, men Kalmar får göra vad de vill. Jag menar bara, vi har också fått missade straffar. Det kanske jämnar ut sig i längden