Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stortalangens första mål sänkte Elfsborg

Foto: Patric Söderström / Scanpix

KALMAR. Landslagsstjärnan Rasmus Elm var som nybliven 17-åring länge Kalmar FF:s yngste allsvenska debutant.

Nye rekordmannen och matchhjälten Melker Hallberg, 16, fyller först i oktober - men har redan hunnit sänka seriesuveränen med ett drömmål.

Kalmars starka hemmafacit mot Elfsborg

2006: 0-1

2007: 2-1

2008: 2-1

2009: 3-1

2010: 2-2

2011: 2-1

2012: 2-1

När Kvällsposten ringer på supertalangens lägenhetsdörr i centrala Kalmar är det ändå mamma som först öppnar och ser till att matchhjälten får på sig ett par shorts.

- Det blir stillsamt firande med lite käk. Mamma får väl laga nån pasta, säger Melker Hallberg som fortfarande är ett enda stort leende en dryg timme efter slutsignalen.

Given i P17-landslaget

Annars är han sedan länge van att stå på egna ben. Första året på gymnasiet, som förstås tillbringas på Kalmar fotbollsakademi, är precis avslutat. Han är också en av hörnstenarna i P17-landslaget.

- Dom är på läger nu. Jag har spelat varje match hittills sedan P15, men fick inte åka för Nanne den här gången. Och det är klart att jag prioriterar A-laget och Kalmar FF först.

Hallberg bjöd igen med en lika plötslig som oväntad smällkaramell i den 89:e minuten.

En saga som hade platsat serietidningen i Buster!

"Jag kämpar varje dag"

En av allsvenskans yngsta debutanter - och målskyttar - någonsin, lever verkligen drömmen just nu.

- Att spela i allsvenskan är fantastiskt kul, det är det här jag verkligen vill göra. Jag kämpar varje dag och tänker fotboll hela tiden.

Sommarlovet ger ändå tid till lite andra aktiviteter.

- Jag umgås med vänner, går på stan. Jag har också två kompisar som gillar att spela golf och en av mina tre lillebröder gillar att fiska.

Ingen flickvän?

- Nej - inte än i alla fall, säger 16-åringen och skrattar igen.

Melker Hallberg är uppväxt i Ljungbyholm och Vassmolösa några mil söder om Kalmar. När han som 13-åring handplockades till Kalmar FF:s tipselitlag, hade han redan hunnit stänka in sju mål för Möre BK i division 5. Han har fortfarande inget A-lagskontrakt.

- Jag har spetsgruppskontrakt, jag får så jag klarar mig. Framför allt så får jag ju hålla på med det roligaste som finns!

Sparade målet

Redan i torsdagens Europa League-retur mot Cliftonville (4-0), då Hallberg fick förtroendet från start, hade han tre gyllene lägen att slå till.

- Sista matchminuten och oavgjort mot serieledaren på hemmaplan? Det var väl bättre att spara det, säger Hallberg med ännu ett leende.

 

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!