Storbud på Olunga på 30-40 miljoner kronor

Michael Olunga.
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN
Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Djurgården överväger att sälja Michael Olunga.

Enligt uppgifter till SportExpressen har klubben just nu två bud att ta ställning till.

Ett från CSKA Moskva och ett från Guizhou Hengfeng Zhicheng FC som är nykomlingar i den kinesiska högstaligan.

Dif är ännu inte helt överens med någon klubb men förhandlingar pågår. Väljer klubben att sälja kommer prislappen hamna på mellan 30 och 40 miljoner svenska kronor.

- Det finns ett stort intresse för Michael Olunga, mer vill jag inte säga, säger sportchefen Bosse Andersson.

Djurgårdens kenyanske anfallare Michael Olunga har varit ryktenas man den senaste tiden. Han kom till Djurgården för nästan exakt ett år sedan och skrev då ett fyraårskontrakt med klubben. 

Efter sin tolv mål och fyra framspelningar förra säsongen har 22-åringen dragit till sig intresse från såväl Europeiska klubbar som klubbar utanför Europas gränser.

Ryktats till Turkiet

Anfallaren har påståtts vara på väg att skriva på för en klubb i Turkiet och det har även gått rykten om att han redan ska vara såld.

Enligt SportExpressens uppgifter är intresset kring Olunga stort. Så stort att Djurgården överväger att sälja sin skyttekung redan inom de närmsta veckorna.

Just nu har klubben bland annat fått in stora bud på spelaren, det uppger initierade källor nära klubben för SportExpressen.

Jättesummor till Dif vid försäljning

Ett bud från CSKA Moskva och ett från en kinesisk klubb i högstaligan. Det finns ett par klubbar från Kina som ska vara intresserade av Olunga och en av dem ska vara nykomlingen i högstaligan Guizhou Hengfeng Zhicheng FC.  Klubben har bland annat budat på Angers senegalesiska anfallare Famara Diedhiou, men där har flera klubbar med större ekonomiska muskler kommit in i bilden. Bland annat Mikael Stahres förra klubb Dalian Yifang.

Djurgården är ännu inte  överens med någon klubb och har ännu inte tagit beslut om de ska sälja spelaren. Men i nuläget talar mycket för att Olunga säljs och att en övergångssumma landar på mellan 30 och 40 miljoner svenska kronor.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är fåordig när det kommer till Olunga.

- Vi vet att det finns ett stort intresse för Michael. Mer vill jag inte säga just nu, säger Andersson.