Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stor bjudning när mästarna förlorade

Per Kristian Bråtveit.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Per Kristian Bråtveit släpper in 0-1.
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Djurgården föll tungt hemma mot IFK Norrköping.

Man gjorde det efter en målvaktstavla som gav en drömstart till bortalaget.

Matchen slutade 1-2.

– Jag måste se 0-1-målet bättre, men målvakten ska inte släppa in ett mål från 30 meter, säger Thomas Lagerlöf efter matchen.

IFK Norrköping fick en drömstart borta mot Djurgården.

I den femte minuten avlossade Linus Wahlqvist ett skott utanför straffområdet – ett skott som Per Kristian Bråtveit i hemmalagets mål inte lyckades styra undan.

– Därifrån ska han inte göra mål, det är fri sikt, säger kommentatorn Niklas Jarelind i Dplay.

– Det är så klart ett skott som Bråtveit ska ha, fyller experten Johan Arneng i.

Bollen styrdes på Elliott Käck innan den hittade fram till målet.

– Men den är ändå så nära honom så han (Per Kristian Bråtveit) ska få den utanför målet, konstaterar Johan Arneng.

IFK Norrköping upp på andraplats

Drygt tio minuter in i den andra halvleken utökade ”Peking” också till 0-2 när allsvenskans skyttekung Christoffer Nyman gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han kom fri med Bråtveit.

– Det är en jättefin passning av (Alexander) Fransson, sedan är det bara att lägga in den, säger Nyman i Dplay.

Djurgården reducerade med drygt tio minuter kvar av matchen när en boll letade sig fram till Emir Kujovic i straffområdet.

Kujovic tryckte in 1-2-målet men Djurgården lyckades inte med sin slutforcering och det innebär att IFK Norrköping går upp på andraplats i allsvenskan. Djurgården är femma.

Christoffer Nyman tycker att Norrköping backade hem lite för mycket.

– Vi har haft en lite dålig trend bakom oss, det är en fråga om självförtroende, säger han.

Lagerlöf: ”Det måste bli bättre”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf tycker att hans lag startade bra.

– Sedan kommer målet som är ett väldigt konstigt fotbollsmål som ramlar in. Det påverkar matchbilden och vi blir lite passiva och stressade. Norrköping pressar sedan och vi blir pressade, efter det gör vi ganska mycket bra i matchen, säger Lagerlöf och fortsätter:

– Någonstans saknar vi det som är viktigt i fotboll, bollen ramlar in bakåt och vi får slita för att skapa målchanser. Vi har 18 skott och träffar mål två gånger, det måste bli bättre om vi ska vinna mot Norrköping.

Han tycker också att Bråtveit borde ha tagit 0-1-målet.

– Jag måste se 0-1-målet bättre, men målvakten ska inte släppa in ett mål från 30 meter. Bollen kanske tar på flera spelare, det är ett konstigt mål, men det kändes inte som det var den farligaste chansen.

Jens Gustafsson:

– Vi som lag agerar väldigt uppoffrande i hela matchen, framför allt i försvarsspelet som vi får lägga mycket tid. Alla ställer upp på det och det är många offensivt lagda spelare som offrar sig för lagets bästa. Vi har tillfällen i matchen där vi spelar fin fotboll och vi är väldigt nöjda med tre poäng, framför allt med den trend vi haft en lång tid. Med den här segern visar vi att Norrköping är på väg upp.