Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stoppar alla pengar till Östersunds FK

Daniel Kindberg
Foto: TOBIAS NYKÄNEN / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Östersunds FK meddelar att man fått besked om att ingen anställd är brottsmisstänkt.

Samtidigt har Östersunds kommun valt att stoppa sina planerade sponsorutbetalningar till klubben, efter misstankarna mot ordförande Daniel Kindberg.

– I avtalet vi har om sponsring finns en klausul att stoppa betalningarna om brottslig handling begåtts, säger kommundirektören Anders Wenneberg till ÖP. 

Östersunds FK:s ordförande och starke man Daniel Kindberg blev anhållen av åklagare,  misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Detta efter att Ekobrottsmyndigheten under tisdagen utförde en razzia på Kindbergs kontor på bostadsbolaget Östersundshem och plockade in hans dator.

Kindberg slapp häktning, men har lämnat sin post som vd på Östersundshem och tagit en tillfällig paus från uppdraget som ordförande i ÖFK. Nu har även Östersunds kommun reagerat.

Klubb och kommun var överens om ett sponsorpaket värt 1,2 miljoner kronor. Den här betalningen har stoppats på grund av misstankarna mot Kindberg. 


LÄS MER: Daniel Kindberg säger upp sig från posten som vd. 

Stoppar pengarna till ÖFK

Anders Wenneberg, kommundirektör i Östersund, gav beskedet på fredagseftermiddagen:

– I avtalet vi har om sponsring finns en klausul som ger oss möjlighet att stoppa betalningarna om en brottslig handling begåtts eller om värdegrunden påverkats, säger Wenneberg till ÖP.  

– Det här är en säkerhetsåtgärd för att man ska slippa diskussioner om återbetalning om det skulle visa sig att han är skyldig.

– Om värdegrunden inte följs är det inte lika intressant med sponsring längre. 

– Jag reagerade med förskräckelse. Det är riktigt, riktigt tråkigt. 

"Det finns ingen misstanke"

Samtidigt meddelar Östersunds FK på sin hemsida att klubben inte är misstänkt.

– Jag förstår oron och att kommunen agerar med tanke på att det är en misstanke mot en person som är viktig i den här klubben. Men vi kan lugna både kommunen och alla andra. Det finns ingen misstanke om att klubben gjort något fel och det finns ingen anställd som är misstänkt för något. Det har åklagaren lämnat besked om, säger klubbens pressansvarige Patrick Sjöö på hemsidan.

Daniel Kindberg kommer att hålla en presskonferens klockan 18.00 på fredagskvällen. 


LÄS MER: Daniel Kindberg tar timeout från Östersunds FK.