Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stockholmsklubbar slåss om Eddahri

Foto: Sebastian Lamotte / BILDBYRÅN

Succémittfältaren Omar Eddahri kan vara på väg att lämna AFC Eskilstuna för större äventyr. Enligt uppgifter till SportExpressen slåss Hammarby, Djurgården och AIK om Eddahri signatur - även Östersunds FK har anmält intresse.

– Det skulle inte vara helt fel att stanna i AFC, men samtidigt kommer något jätteintressant så varför inte, säger Omar Eddahri.

AFC Eskilstuna stod för en makalös prestation under den gångna säsongen då klubben lyckades ta sig hela vägen till allsvenskan efter att ha vunnit över Åtvidaberg och därmed säkrat andraplatsen i superettan bakom Sirius. Men sedan säsongen tagit slut och guldhattarna lagts på hyllan har det hunnit hända en hel del i AFC Eskilstuna.

Özcan Melkemichel har lämnat tränarposten och tagit sig an tränaruppdraget i Djurgården. Lagkaptenen och nyckelspelaren Filip Rogic har också lämnat för Örebro SK. Nu kan klubbens nya tränare, Pelle Olsson, bli av med ytterligare en viktig pjäs inför nästa säsong.

Stockolmsderby om Eddahris signatur

Succémittfältaren Omar Eddahri, som gjorde 12 poäng på 17 starter för AFC, kan nu vara på väg att lämna klubben för större äventyr. Enligt uppgifter till SportExpressen har Hammarby, Djurgården, AIK och Östersund FK anmält intresse för att värva 26-åringen.

Fotbollskanalen kunde för en månad sedan berätta att Eddahri träffat Hammarby, något som kan bekräftas av SportExpressens uppgifter, men samtidigt har konkurrensen ökat under de senaste veckorna.

SportExpressen erfar att spelaren också träffat Djurgårdens sportsliga ledning - men att även AIK och Östersund FK är intresserade av att värva spelaren. Eddahri vill inte ge sig in i några spekulationer utan berättar att han är inställd på att stanna även om en flytt lockar.

– Det skulle inte vara helt fel att stanna i AFC, men samtidigt kommer något jätteintressant så varför inte. Jag är fortfarande i en ålder där det kan hända grejer. Chansen att lämna finns, men det ska vara väldigt intressant.

Är du ute efter en helhet?

– Ja, precis. Jag är nog ute efter en helhet, ett projekt. Det lockar även att stanna kvar i Stockholm. Det är mycket som ska stämma in, så klart. Det måste vara en bra lösning, jag har vissa krav och de måste jag få igenom, säger Eddahri.

Är du inställd på en flytt?

– Nej, jag är faktiskt inställd på att stanna i AFC. Det är bäst så. Jag respekterar AFC trots att jag hört om intresse från olika klubbar. Jag är i en fin sits just nu, AFC kommer spela bra nästa år och vi får se hur klubben väljer att värva nu. Jag tror att det kommer bli bra, samtidigt som andra fina klubbar rycker i en.

Har hälsat på nye tränaren Pelle Olsson

Hur vill du användas ute på planen?

– Jag tror att man ska titta på hur AFC använt mig, om man vill få ut det bästa av mig. Jag spelar på ett visst sätt, som inte är likt andra spelare i allsvenskan. Jag gör jobbet på planen samtidigt som jag behöver få vara mig själv i offensiven. Jag kan inte vara någon annan. Värvar man mig så är det för den jag är.

Tror du att "olikheten" gör dig eftertraktad?

– Ja, kanske. Jag tittar mycket på fotboll, jag vet vilka spelartyper vi har i allsvenskan och det finns nog inte så många som mig i just den stilen som jag har. Just min typ av stil är det ganska få av, inte någon. Men samtidigt har saker och ting fallit på plats. Jag har tagit ett par smällar i livet, och gått lite av den långa vägen. Det tog tid att komma till allsvenskan men när jag spelar känner jag mig som en 18-åring, säger Eddahri.

Hur ser du på allt som hänt i AFC, rätt många förändringar för en nykomling?

– Det är livet. Fotbollen fungerar så. Det finns kvalitet i laget och spelare som kommer täcka upp för de som lämnat. Men vi har fått in en ny bra tränare. Jag är inte orolig för den biten.

Hur ser relationen med Pelle Olsson ut?

– Vi har pratat lite. Hälsat varandra välkomna, inte så mycket mer. Han verkar vara bra, trevlig och professionell, säger Eddahri.